HTC Vive Cosmos Türkiye'ye Geliyor: İşte Fiyatı ve Çıkış Tarihi

35
26
10
4
2
Türkiye'deki VR tutkunlarını sevindiren haber, HTC'nin İstanbul'da düzenlediği lansmandan geldi. HTC'nin yeni VR başlığı Vive Cosmos, 21 Ekim'de Türkiye'de satışa çıkıyor.

Günümüzde VR sektörünün en önemli oyuncularından olan HTC, yeni VR başlığı Vive Cosmos’un Türkiye pazarına gireceği tarihi ve fiyatı duyurdu. Riot Games Espor Sahnesi’nde gerçekleşen basın etkinliğinde HTC Vive Cosmos’un 21 Ekim tarihinde ülkemizde satılmaya başlayacağı açıklandı.

HTC Vive Cosmos, önceki modellerine göre çok daha büyük avantajlarla geliyor. Göze çarpan ilk yenilik ise Vive Cosmos’un herhangi bir dış sensöre ihtiyaç duymadan kendi üzerindeki sensörleri ile çalışabilmesi. Yani bu başlığı alan VR tutkunları, VR deneyimini yaşamak için ayrı bir alan oluşturmadan yalnızca başlıkla bu deneyimi yaşayabilecekler.

HTC Vive Cosmos, eski modellere göre birçok iyileştirmeyle geliyor:

htc vive cosmos

VR başlığının teknik detaylarında da diğer modellere göre geliştirmeler mevcut. HTC Vive Pro modelinde bulunan 2800x1600 piksel çözünürlüğü, yeni HTC Vive Cosmos’ta ufak bir değişiklik gösteriyor ve 2880x1700 piksel çözünürlüğe ulaşıyor. Yine ekran kısmından devam edecek olursak HTC Vive Cosmos, diğer modellerle aynı şekilde 90 Hz yenileme hızına sahip ve 3,4 inç LCD panel ile birlikte geliyor.

HTC Vive Cosmos’u diğer modellerden ayıran bir diğer özellik de yazılım kısmında karşımıza çıkıyor. Vive Cosmos, Vive için yeni bir temel yazılım deneyimi sunan Vive Reality System’e sahip olacak ilk başlık olacak. Bunun dışında takip için mevcut Lighthouse istasyonlarını kullanacak olan kullanıcılar, Vive Cosmos’un External Tracking Mod’unu kullanabilecekler.

htc vive cosmos türkiye fiyatı

HTC, Vive Cosmos’u tasarlarken en büyük rakibi Oculus’tan da ilham almış gibi duruyor. Daha önce dokunmatik olan paneller yerine yeni kontrol birimlerinde analog kontroller bulunuyor. Oculus’tan bahsetmişken HTC’nin yeni başlığının Oculus’un Rift S modelinden daha yüksek çözünürlüğe sahip olduğunu belirtelim. Rift S’nin çözünürlüğü yalnızca 2560x1440 piksel idi.

Şimdi de gelelim VR kullanıcılarının en şikâyetçi olduğu konulardan birine: ergonomik tasarım. HTC, yeni gözlüğü Vive Cosmos’un çok daha ergonomik bir tasarıma sahip olduğunu söylüyor. Bunun dışında gözlük, sunduğu yukarı kaldırılabilirlik özelliği sayesinde başlığı kafanızdan tamamen çıkarmakla uğraşmanızın önüne geçiyor. Ayrıca VR setinin ön paneli, kullanıcılarının isteklerine göre özelleştirilebiliyor. Bu harika özellikleriyle ülkemizde 21 Ekim'den itibaren satışa çıkacak olan cihaz için KDV dâhil 6.999 TL’lik fiyat etiketi belirlendiği de HTC'nin yaptığı açıklamalar arasında.

35
26
10
4
2
Emoji İle Tepki Ver
35
26
10
4
2