Huawei, Google Uygulamalarını Çalıştırmayan Modellerin Ücretini Müşterilere Ödeyecek

50
24
11
5
5
Amerika Birleşik Devletleri'nin yaptırım kararıyla baş etmeye çalışan Huawei, müşterilerini korumak için yeni bir uygulamayı Filipinler'de hayata geçirdi. Bu uygulama dahilinde satın alınmış olan Huawei marka akıllı telefonlar ve tabletler; Facebook veya Google uygulamalarını çalıştıramazsa iade alınacak ve bedeli müşteriye ödenecek.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Huawei yaptırımlarının etkileri devam ediyor. Başkan Trump'ın suçlamalarıyla başlayan süreç, hala büyük bir bilinmeze sahip. Huawei her ne kadar suçlamaları daima reddetse de, alınan yaptırım kararı şirketi zora sokuyor. Hal böyle olunca da Huawei, hem müşterilerini korumak hem de potansiyel müşterilerin Huawei'den uzaklaşmamasını sağlamak için pek çok yeni yöntem deniyor. Huawei, bu yöntemlerden bir yenisini Filipinler'de uygulamaya başladı.

Huawei'nin Filipinler distrübütörlüğü, hem akıllı telefon satışlarının düşmemesi hem de Google ve Facebook gibi şirketlere göz dağı vermek için yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Bu yöntem şöyle; eğer bir kullanıcı Huawei marka bir akıllı telefon alırsa ve önümüzdeki dönemlerde satın almış olduğu akıllı telefonunda Google uygulamalarını (Google Play Store, Gmail, YouTube gibi) ve Facebook ile Facebook'un sahip olduğu Instagram, WhatsApp gibi uygulamaları çalıştıramazsa Huawei, tek bir şartla para iadesi yapacak. Bu şart ise, alınan cihazın en fazla iki yıllık olması. Eğer cihazın fatura tarihinin üzerinden en az 2 yıl geçtiyse para iadesi mümkün olmuyor. Üstelik bu uygulama, sadece akıllı telefonlar için geçerli değil. Çinli teknoloji üreticisi, tabletlerinde de aynı sorun yaşandığı takdirde para iadesi yapacağını açıkladı. Bu uygulamaya şimdiden 30'dan fazla perakende satıcı ve Huawei bayileri dahil oldu. 

Şirketin bu uygulaması müşteriler tarafından nasıl karşılanacak bilinmiyor ancak yaşanan bu yaptırımların Huawei'ye maddi olarak ciddi zararlar verdiğini söylemek yanlış olmaz. Zaten şirket CEO'su Ren Zhengfei'de bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak yaptırımların Huawei'ye olan zararının 30 milyar dolar olduğunu açıkladı. Böylelikle Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasında yaşanan ticaret savaşlarından en büyük zararı Huawei görmüş oldu.

Kaynak : https://www.huaweicentral.com/huawei-will-give-you-full-refund-if-its-device-cant-run-google-and-facebook-apps/
50
24
11
5
5
Emoji İle Tepki Ver
50
24
11
5
5