Huawei, HarmonyOS'un Windows Gibi Olacağını Düşünüyor

43
29
4
4
3
Huawei Yazılım Departmanı Başkanı Wang Chenglu, HarmonyOS 2.0'la ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Android yasağının Huawei'ye zarar vermek yerine fayda sağladığını dile getiren Chenglu, bu sayede HarmonyOS'un kendine daha geniş alan bulacağını söylüyor.

Çinli teknoloji üreticisi Huawei, HDC etkinlikleri kapsamında Android yasağı ile ilgili bazı önemli açıklamalarda bulundu. Huawei Yazılım Departmanı Başkanı Wang Chenglu tarafından yapılan açıklamalarda, şirketin yeni işletim sistemi HarmonyOS'un Android'den çok farklı olduğu ifade edildi. Üstelik Chenglu'ya göre HarmonyOS, oldukça iyi gidiyor.

Chenglu, HarmonyOS'un tek terminalden oluşmuş bir işletim sistemi olarak düşünülmemesi gerektiğini ifade ediyor. Bu işletim sisteminin modüler bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Chenglu, özellikle de dün duyurulan HarmonyOS 2.0'ın bu modüler yapıda oldukça iyi bir şekilde hissettirdiğini söylüyor. Peki Chenglu, bu açıklamalarıyla neyi kastetmeye çalışıyor?

HarmonyOS

Huawei Yazılım Departmanı başkanı, HarmonyOS'un modüler yapısını, bu işletim sistemini Windows'la kıyaslayarak anlatıyor. Bugün pek çoğumuzun evinde bulunan yazıcıların Windows işletim sisteminde doğrudan yazdırılabildiğini ifade eden Chenglu, bunun nedeninin yazıcıların Windows çerçeveleri etrafında geliştirilmesi olduğunu ifade ediyor. Chenglu'ya göre HarmonyOS da bu özelliğe sahip. 

HarmonyOS'un Windows gibi geliştirilmiş olmasının nedeni, bu işletim sisteminin geleceğe dönük geliştirilmesinden kaynaklanıyor. Özellikle de son dönemlerde mobil ürün satış rakamlarının dünya genelinde düşüyor olması ve yazılım sektörünün her geçen gün daha da önem kazanması, Huawei'yi böyle bir işletim sistemi geliştirmeye itmiş gibi görünüyor.

HarmonyOS

"Huawei'nin Android ile bağının kesilmesi, bize zarar vermeyecek"

Wang Chenglu, Huawei ile Android ekosistemi arasındaki bağın kopmasının, Huawei'ye zarar vermeyeceğini ifade ediyor. Hatta bunun şirket için önemli faydalar sağlayacağını dile getiren Chenglu, Google ile Huawei arasında geçerli bir anlaşma bulunduğunu, bu anlaşmadan sonra da herkesin kendi yoluna bakacağını ifade ediyor. Chenglu'ya göre bu anlaşmanın sona ermesi, HarmonyOS'un kendine daha çok alan bulmasını sağlayacak.

Chenglu'ya göre Huawei, Android'deki hemen her şeyi değiştirmiş durumda. Bunu biraz daha açan Chenglu, Android'in en üst katmanlarından, Google'ın bile şaşırdığı soyut katmanlara kadar her şeyin değiştirildiğini ifade ediyor. HarmonyOS 2.0'ın EMUI 11 ile çalışabilmesinin sadece zamana bağlı olduğunu sözlerine ekleyen Chenglu, HarmonyOS 2.0'la kullanıcılara oldukça farklı bir deneyim sunacaklarını söylüyor. Şirketin hedefi, HarmonyOS'la çalışan yüz milyonlarca cihaza sahip olmak.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2020/09/10/huawei-android-ban-does-more-good-than-harm-hongmeng-os-2-0-will-have-a-different-experience/
43
29
4
4
3
Emoji İle Tepki Ver
43
29
4
4
3