Huawei'nin Dünyanın En Büyük İkinci Telefon Üreticisi Olması İçin 5 Ayı Kaldı

54
12
10
4
3
Aslında Çinli teknoloji devinin önünde uzun bir zaman var ancak CEO Richard Yu'nun verdiği sözü tutabilmesi için 5 ay süresi kaldı.

Huawei’nin CEO'su Richard Yu, 2016 yılında Reuters'e verdiği röportajda şirketin iki yıl içinde dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi olmak istediğini söyledi. Tahminlere göre Huawei'in, Apple'ı geçerek en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi olması beklenmekte.

Akıllı telefon üreticisinin dünyanın en büyüğü olduğunu söyleyebilmek için birçok faktör vardır. Ancak genellikle bir şirketin, akıllı telefonunu belli bir süre zarfında kaç adet satabildiğine bakılmaktadır. Bu rakamlar son kullancıya ulaşan rakamlar değildir. Değerlendirme sırasında toptancılara ve ülke temsilciliklerine kaç adet gönderildiğine bakılmaktadır.

ABD merkezli market araştırmaları şirketi International Data Corporation, üç akıllı telefon üreticisi ile ilgili rakamlar paylaşmış durumda. Açıklanan rakamlara göre Samsung listenin zirvesinde oturmakta ve Apple ile Huawei'in arasındaki fark erimiş gibi gözükmekte.

Huawei, 2018'de Apple'a karşı akıllı telefon gönderileri açısından en iyi 1. çeyreğini geçirdi. 2016'da pazar payı arasında yüzde 7'lik bir fark vardı. Bu oran, 2017'de yüzde 4,7'ye geriledi ve 2018'de sadece yüzde 3.8'e düştü. Son iki çeyrekte de benzer bir görüntü bizleri karşılamakta.

Yukarıdaki tabloda gösterildiği gibi 2017 2. çeyrek verilerine bakarsak Huawei'in, 2018 2. çeyrekte Apple'ı geçmesi beklenmekte. Yani başka bir deyişle beklentiler gerçekleşirse Huawei, Apple'ı geçerek dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi olacak demektir.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/huawei-vs-apple-smartphone-shipments-879562/
54
12
10
4
3
Emoji İle Tepki Ver
54
12
10
4
3