Huawei Mate 30 Pro’da Yuvarlak Kamera Dizilimi Olacağı İddiası Güçlendi

16
5
4
3
1
ABD ve Çin arasında yaşanan ticaret kavgasına rağmen telefon üretiminde hız kesmeyen Hauwei’nin yeni gözdesi Mate 30 Pro hakkında oldukça gerçekçi duran bir sızıntı yaşandı. Yeni sızıntı Mate 30 Pro’nun arka ve ön panel tasarımlarının yanı sıra kamera dizilimiyle ilgili de bilgi veriyor.

Huawei’nin yeni amiral gemisi Mate 30 Pro’nun şu an için hangi işletim sistemiyle geleceği bilinmiyor. Ortalıkta bu konuyla ilgili birçok söylenti var ancak Huawei cephesinden gelen endüstriyel kullanımla ilgili açıklama kafaları iyice karıştırdı. Bugün söz edeceğimiz sızıntı ise akıllı telefonun kamera dizilimiyle ilgili. Önceden gelen iddialar arasında, cihazda yuvarlak bir kamera çerçevesi kullanılacağı söylenmişti. Sonrasında da bu iddiaya ters düşen bir köşeli çerçeve tasarımı iddiası ortaya atılmıştı. Ünlü sızıntı sitesi Slashleaks tarafından sızdırılan tasarımsa yuvarlak çerçeve iddialarını destekler nitelikte. Bu arada sızıntıda yer alan ön panel, geçtiğimiz haftalarda bir test tesisinde çekilen fotoğrafla örtüşüyor.

Huawei Mate 30 Pro’nun şirketin kendi geliştirdiği, önümüzdeki Eylül ayında tanıtılması beklenen Kirin 990 işlemciye sahip olacağı düşünülüyor. Huawei’nin HiSilicon ekibi tarafından tasarlanan ve TSMC tarafından üretilen 7 nm işlemcinin içinde 5G desteği barındıran bazı bileşenler bulunuyor. Telefonun kameralarından bahsetmeye geçmeden önce dilerseniz sızdırılan tasarım görüntüsünü aşağıdan inceleyebilirsiniz.

mate 30 pro kamera

İddia edildiği üzere bu yuvarlak çerçevenin içinde iki adet 40 megapiksel kamera yer alacak. Bu kameralardan bir tanesinde 1/1,55 inç boyutlu bir sensör, diğerindeyse 1/1,7 inç boyutlu bir sensör sensör kullanılacak. İkinci kameranın 120 derecelik görüşe sahip, ultra geniş açılı çekimler yapmak için kullanılabileceği söyleniyor. 8 megapiksel telefoto kameranınsa 5x optik yakınlaştırmanın yanı sıra 10x hibrit yakınlaştırma yapabileceği iddia ediliyor.

Diğer özellikler hakkında oluşan sızıntılarsa, cihazın ekrana gömülü bir parmak izi okuyucusuna ve IP68 sertifikalı su ve toz direncine sahip olacağı yönünde. Mate 30 Pro’nun, Mate 30 isimli alt segment modeli ve Mate 30 X isimli oyuncu telefonuyla birlikte Ekim ayında görücüye çıkartılması bekleniyor.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Case-render-reveals-circular-rear-camera-module-for-Huawei-Mate-30-Pro_id117975
16
5
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
16
5
4
3
1