Huawei, Mate 30 Pro ile Megapiksel Savaşlarında Çıtayı Arşa Çıkaracak

26
6
1
1
0
P30 Pro isimli cihazıyla gerçek bir amiral gemisinin nasıl olacağını bizlere kanıtlayan ve cihazının yakınlaştırma yeteneğiyle birlikte ağızları açık bırakan Huawei, kamera konusunda yeterince tatmin olmadığının ipuçlarını vermeye devam ediyor. Ortaya çıkan son bilgiler Huawei'nin Mate 30 Pro cihazında çok büyük bir yeniliğe gideceğini gösteriyor.

Huawei'nin en yeni amiral gemisi P30 Pro, birçok yönüyle en üst düzey teknolojileri içerisinde barındırıyor. Bunun içerisinde donanım ve tasarım bulunsa da birçok kişi telefonun kamerasına odaklanmış durumda. Telefonun çıkışından sonra birçok kişi telefonun yakınlaştırma yeteneklerini görüp telefonu son derece beğenmişti. Hatta telefonun yakınlaştırma yaptığı videoların birçoğu internet üzerinde çokça konuşulmuştu.

Kameralar konusunda kaynak denince akla gelen ilk isimlerden olan DxOMark, P30 Pro'yu son derece iyi şekilde yorumlayarak telefonun ciddi bir başarıya ulaştığını kabul etmiş olsa da Huawei, kamera konusunda bununla sınırlı kalmayacağının ipuçlarını verdi. Akıllı telefonlar çıkmadan önce özelliklerini ortaya çıkaran IceUniverse isimli Twitter kullanıcısı, Huawei Mate 30 Pro'nun 40 MP + 40 MP + 8 MP ToF sensörlerle geleceğini belirtti.

mate 30 pro

IceUniverse'ün verdiği bilgilere göre Huawei Mate 30 serisi, şu anda P30 Pro cihazlarda bulunan periskop kamera yapısını bulundurmayacak. Telefonlar bunun yerine Sony'nin özel IMX sensörlerini kullanarak iki adet ana kamerayı cihaza yerleştirecek.

Bu sensörlerden biri 40 MP'in üzerindeki 1/1,7 inçlik IMX600 sensörü olarak karşımıza çıkarken diğeri de Huawei ve Sony ortaklığında üretilmiş başka özelliklere sahip bir IMX600 sensörü. Bu sensörün tam kapasiteleri bilinmiyor olsa da boyutunun 1/1,5 inç olması bekleniyor.

huawei

Şu an için bu özelliklere dair resmi bir açıklama bulunmasa da IceUniverse isimli kullanıcının daha önceki verdiği bilgilere bakarak bu bilginin yüksek bir güvenirliği olduğunu söyleyebiliriz. Yine de Huawei'nin iki adet ana kamera sensörünü koyma durumunda hangi sensöründen vazgeçeceği konusunun da bir soru işareti olarak durduğunu belirtmekte yarar var.

Huawei'nin bu şekilde bir telefon çıkartması durumunda akıllı telefon piyasasında ciddi bir ses getireceğini ve son zamanlarda zaten son derece rekabetli olan akıllı telefon kamera sektörünü daha da kızıştıracağını düşünüyoruz. Bu şekilde bir cihazın çıkması durumunda neler olacağını yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.huaweicentral.com/would-you-like-to-see-40mp-40mp-cameras-on-huawei-mate-30-pro/
26
6
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
26
6
1
1
0