Huawei Mate X'in 1.000 Mbps'e Ulaştığı 5G Hız Testi Videosu Yayınlandı

46
13
2
1
1
ABD'nin uyguladığı yaptırımlara rağmen Huawei, işine hız kesmeden devam ediyor.

Geçtiğimiz ay içerisinde Huawei'yi yasaklı şirketler listesine alan ABD, ülkesindeki şirketlerin Huawei ile iş birliği yapmasının da önüne geçmiş ve Çinli akıllı telefon sektörü devini zor durumda bırakmıştı. Uygulanan yasağın ardından Huawei'nin beklenen katlanabilir akıllı telefonu Mate X'e ne olacağı da merak konusu olmuştu. Şimdi ise cihazın 5G bağlantısı ile 1.000 Mbps hızlara ulaştığını gösteren bir video yayınlandı.

Google'ın Android'in resmi internet sitesinden Mate X ve P30 Pro akıllı telefonlarını kaldırmasıyla beraber Huawei, uzun zaman boyunca yetecek yonga setlerini ve bileşenleri hâlihazırda depolamış olduğunu ve bu doğrultuda Mate X katlanabilir akıllı telefonunu piyasaya sürmekte bir zorluk çekmeyeceğini duyurmuştu.

Cihazın Android işletim sistemine değil, Çinli üreticinin kendi geliştirdiği ve Ark OS adını verdiği işletim sistemine sahip olacağı bilgisi ise kullanıcıların tedirgin bir şekilde cihaza yaklaşmalarına sebep olacak. Daha kendini kanıtlamamış işletim sistemine sahip bir akıllı telefonun pazarda büyük sorunlar yaşayabileceği öngörülüyor.

Cihazın kapalı durumda 1148x2480 çözünürlüğünde 6,6 inçlik ekrana sahip olması beklenirken arka tarafta bulunacak olan ekranında aynı cihaz konumunda 6,4 inç büyüklüğünde ve aynı çözünürlükte olacağı söyleniyor. Cihaz tamamen açıldığında her iki ekran da birleşiyor ve ortaya 2200x2480 çözünürlüğünde 8 inçlik yekpare bir ekran çıkıyor. Cihazın 2019'un yaz döneminde (yaptırım sebebiyle değişkenlik gösterebilir) 2.600 dolardan raflardaki yerini alması planlanıyor.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Video-shows-Huawei-Mate-X-running-at-1Gbps_id116684
46
13
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
46
13
2
1
1