Huawei, Samsung’a Karşı Topyekün ‘Savaş’ Başlattı

78
23
23
13
4
Çinli Huawei ile Güney Koreli Samsung'un arasındaki rekabet, su götürmez bir gerçek. Ancak yeni yayınlanan bir rapora göre iki dev arasındaki gerilim, önümüzdeki dönemlerde iyiden iyiye artacak.

Akıllı telefon sektörünün bir numaralı ismi Güney Koreli teknoloji devi Samsung. Samsung'un hem marka değerini artırıyor hem de ürünlerini peynir ekmek gibi satıyor olması bu durumun en büyük nedenlerinden bir tanesi. Ancak Samsung'un bu sektörde çok önemli bir rakibi var. Bu rakip, Çinli teknoloji devi Huawei. Huawei, ABD'nin ticaret yasağı kararına rağmen popülaritesini koruyor ve Samsung'u iyiden iyiye sıkıştırıyor.

Huawei, yıllardır Samsung'un önüne geçebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Aslına bakacak olursak şirket, amacına da ulaşmak üzereydi fakat ABD'den alınan darbe, Huawei'nin planlarını ciddi anlamda sekteye uğrattı. Çünkü yaşanan olayların sonucundaki belirsizlik, tüketicilerin Huawei'ye karşı daha temkinli yaklaşmalarına neden oldu. Bu da Huawei'nin satışlarını bir hayli etkiledi. Ancak Huawei, Samsung'un peşini bırakmayı düşünmüyor.

Huawei

Güney Kore'nin önemli iş portallarından "BusinessKorea", yeni bir rapor paylaştı ve bu raporunda Huawei ile Samsung arasındaki sürtüşmenin iyiden iyiye arttığını, önümüzdeki dönemlerde iki dev arasındaki gerilimin, biraz daha yükseleceğini ifade etti. Huawei ile Samsung arasındaki rekabet özellikle 5G bağlantı donanımları, akıllı telefonlar ve mobil işlemciler konusunda kendisini gösterecek.

Huawei, her ne kadar Samsung ile büyük bir rekabet halinde olsa da aslına bakacak olursak Samsung'un önemli bir müşterisi. Huawei, bellek yarı iletkenlerini genellikle Samsung'dan alıyor ancak kısa bir süre sonra bu durum değişiklik gösterecek gibi görünüyor. Çünkü Çin'de hayata geçirilen "Manufacturing 2025" isimli proje, ülkedeki yarı iletken bellek üretimini ciddi anlamda artıracak ve bu durum, Huawei'yi Samsung'dan uzaklaştıracak.

Huawei

Huawei, akıllı telefon sektöründe Samsung'un gerisinde kalsa da ağ ekipmanları sektöründe dünyanın bir numaralı şirketi. Hal böyle olunca da Huawei, özellikle 5G destekli donanımların üretimine büyük bir önem veriyor. Çünkü bu durum, teknoloji üreticilerinin yönünü Huawei'ye çevirecek ve Samsung, geleceğin teknolojileri konusunda Huawei'nin gerisinde kalmış olacak.

Huawei, piyasaya sürdüğü Kirin işlemcileri ile büyük bir ses getiriyor ve hem üreticilerin hem de tüketicilerin dikkatini çekmeyi başarıyor. Ayrıca yapılan son araştırmalar da Huawei'nin, bu alanda Samsung'a yetişmek üzere olduğunu gösteriyor. Araştırmalara göre Huawei, yarı iletken pazarındaki payını yüzde 12.9'a yükseltmiş durumda. Samsung'un bu sektördeki pazar payı ise yüzde 13.1 seviyelerinde.

Huawei, yaşadığı her şeye rağmen Samsung'u tahtından etmek ve bugün Samsung'un oturduğu koltukta oturmak istiyor. Bunun için ciddi çalışmalar yürüten şirket, Samsung'u geçebilmek için elinden geleni ardına koymuyor. Bakalım Huawei, Samsung'a karşı başlattığı bu topyekün savaştan galip çıkabilecek mi.

Kaynak : https://www.huaweicentral.com/huawei-challange-samsung-in-smartphone-semiconductor-and-others/
78
23
23
13
4
Emoji İle Tepki Ver
78
23
23
13
4