Hulu, Önerilenleri Geliştirmek İçin Yeni Özellikler Getiriyor

1
1
1
0
0
Dijital yayın platformu olan Hulu, önerilen içerikleri geliştirmek için bugün itibarıyla platformuna 'beğeni' ve 'beğenmeme' butonlarını ekledi. Bu noktada Hulu'nun gelecek planları arasında da birkaç yenilik ve özellik bulunuyor.

Bir dijital yayın akışı platformu olan Hulu, kullanıcılara sunulan hizmet kalitesini arttırmak için platformuna yeni özellikler ekliyor. Bu yenilikler arasında en dikkat çeken şey ise kullanıcılara sunulan ‘beğeni’ ve ‘beğenmeme’ butonları olacak. Kullanımı oldukça kolay olan bu özellik sayesinde kullanıcılar, beğenmedikleri şeyler hakkında öneri almayacaklar.

Konuyu açmamız gerekirse Hulu’da ‘beğeni’ butonuna bastığınız bir dizi veya şov, sitenin algoritması tarafından algılanacak ve size o konuya benzer yapımlar daha çok önerilecek. Öte yandan ‘beğenmedim’ butonunu kullandığınız bir yapımsa tekrar karşınıza çıkarılmayacak. Kısacası bu özellik, Hulu’nun önerileri hakkında doğrudan geri bildirimde bulunmanıza olanak sağlayacak.

Hulu, yeni özelliklerini de platforma ekleyecek:

Hulu

Yeni eklenen beğeni ve beğenmeme butonları, bu güncellemenin en büyük kısmı ancak güncellemeyle birlikte eklenen başka yenilikler de var. Hulu, sık kullanılanlara daha hızlı ulaşmak için her bir kullanıcının zevkine uygun olarak daha kişiselleştirilmiş menüler çıkaracağını da duyurdu. Bu özeliğe bir örnek vermek gerekirse, animasyondan hoşlanan biri, kişisel gezinme menüsünde bu içeriklerin daha yukarılara yerleştirildiğini görürken; çok fazla animasyon izlemeyen kişiler, o tarz içeriklerin daha aşağılara yerleştirildiğini görecekler.

Hulu, aynı zamanda yazım hatalarını ve kısaltmaları algılayarak aramaları daha sağlıklı hale getiren bir özellik üstünde de çalışıyor. Şirket, bu özelliğin uzun süredir test edilmekte olduğunu ve yalnızca 'The Handmaid's Tale' dizisi için 1.500'den fazla yazım hatasının tespit edilip düzeltildiğini söylüyor. Bu özellik önümüzdeki aylarda yayınlandığındaysa pek çok kullanıcı, hatalı yazımlar yapsa dahi istedikleri içeriğe ulaşabilecekler.

Bugün itibarıyla kullanıma giren özellik, şu anda Hulu’nun web sitesi de dahil olmak üzere Amazon Fire TV cihazlarında, Xbox One’da, Nintendo Switch’te, LG ve Samsung’un akıllı TV’lerinde ve Chromecast’te aktif olarak kullanılabiliyor. Hulu, yakında diğer cihazların da bu özelliğe kavuşacağını belirtiyor.

Kaynak : https://www.slashgear.com/hulus-new-like-and-dislike-buttons-aim-to-improve-recommendations-16595933/
1
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
1
0
0