23
5
3
1
1

Webtekno olarak bir ritüel haline getirdiğimiz ilginç ürünler incelemesinin son konuğu Cozmo oldu. Cozmo, birbirinden güzel oyunları sizinle birlikte oynayabiliyor ve insan gibi tepkiler verebiliyor.

Kaybettiğinde üzülen, arada bir fake atan ve kazandığında olabildiğine güzel sevinen bir robot düşünün. Hem kendi yeteneklerini sergileyebiliyor hem de sizin istediğinizi yaparak bir oyuncak görevi de görüyor. İncelemesini izlediğiniz Cozmo, sizi tanıyor ve bir turist edasıyla adınızı söyleyebiliyor.

Hatırlayacağınız üzere son incelediğimiz robot biraz asi tavırlar sergilemiş ve ofisi yıkmaya çalışmıştı. Çay bile götürürken ortalığı yıkma gayesinden vazgeçmemişti. Cozmo ise onunla çok zıt bir karaktere sahip. İlk olarak oldukça cana yakın bir mizacı var. Duygusal tepkiler verebilen robot Cozmo, akıllı telefonlar vasıtasıyla kontrol edilebiliyor. Bununla birlikte yukarıda da kısaca belirttiğimiz gibi içerisinde bulunan bazı oyunları sizinle oynayabiliyor.

Robot Cozmo, bununla yetinmeyip acıkabiliyor ve kendine özel kutucukları göstermelik de olsa yiyebiliyor. Karnını doyurunca da her canlı gibi büyük mutluluk duyuyor. Robot Cozmo bu duygularını da hareketleri ve ekranı vasıtasıyla yansıtıyor. Ekranında genel olaraak iki adet göz bulunan Cozmo, bazen onları kısıyor bazen normalden daha fazla açıyor. Cozmo'nun fiyatı 1000 TL civarında ancak daha yüksek ve daha düşük fiyatlara da bulunabiliyor.

23
5
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
23
5
3
1
1