İçişleri Bakanlığı, Bayramı Kazalarla Anmak İstemeyen Her Sürücünün Uyması Gereken 'Trafik Tedbirlerini' Açıkladı

12
4
3
0
0
İçişleri Bakanlığı, Kurban Bayramı tatilinin gelmesiyle hem bu süreci kapsayan hem de daha uzun vadede uygulanacak 3 yeni trafik genelgesi yayımladı. Bu genelgeler hem Kurban Bayramı tatilinde hem de sonrasında sürücüleri nelerin beklediğini açıklıyor.

İçişleri Bakanlığı'nın en çok üzerine düştüğü konulardan bir tanesi, trafik kazaları. Hız limitlerinin düşürülmesi ve denetimlerin artırılması gibi çalışmalarla özellikle de can kayıplarını önlemeyi amaçlayan bakanlık, 2050 yılında trafik kazalarında hayatını kaybeden kimsenin olmamasını istiyor. Bu bağlamda yeni bir çalışma başlatan İçişleri Bakanlığı, hazırladığı 3 yeni genelge ile hem Kurban Bayramı tatilinde hem de sonrasında trafik güvenliğini artırmayı planlıyor. 

Bakanlık tarafından hazırlanan genelgeler, "Trafik Kazalarını Önleme Planı”, "Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri” ve “Motosiklet Kazaları” olarak isimlendiriliyor. Bu genelgeler, isimlerinde de belirtildiği gibi farklı konuları ele alıyor. Peki genelgelerin detaylarında neler var? Bu genelgeleri kısa vadede düşünürsek, vatandaşı Kurban Bayramı'nda neler bekliyor? Dilerseniz hemen, İçişleri Bakanlığı'nın yeni genelgelerine yakından bakalım.

Denetimler, Kurban Bayramı tatilinde yoğunlaştırılacak

Trafik

Bakanlığın "Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri" isimli genelgesine göre vatandaşlar, özellikle de şehirler arası yolculuk yaparken yoğun bir şekilde denetlenecekler. 17 bin 430 personel tarafından gerçekleştirilecek denetimler, 14-26 Temmuz tarihleri arasında Türkiye'nin her yerine dağılmış olacak. Üstelik müfettişler de görevli personelin denetlenmesini sağlayacak. Bu süreçte gerek GBT kontrolü gerekse radar denetimleri, vatandaşı bekleyen hususlar olacak.

Kurban Bayramı için alınan tedbirler kapsamında, şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler de denetlenecek. Belirlenen süre içerisinde 26 yaşından küçük ile 66 yaşından gün almış şoförlerin otobüs kullanmalarına izin verilmeyecek. Süreç içerisinde drone'lar ve helikopterler de kazaların yoğunlaştığı bölgelerde denetimlere katılacaklar. 

Trafik Kazalarını Önleme Planı, trafik magandalarının önüne geçilmesini sağlayacak

Trafik

İçişleri Bakanlığı'nın Trafik Kazalarını Önleme Planı ise yalnızca Kurban Bayramı tatilini değil, önümüzdeki 6 aylık süreci kapsıyor. Bu genelge kapsamında aşırı hız, kask kullanımı, yaya yolu geçiş önceliği ve cep telefonu kullanımı gibi özellikle de şehir merkezlerinde ölümlü veya yaralanmalı kazalara yol açan sorunların üstesinden gelinmeye çalışılacak. Valilikler, kentlerin durumuna göre özel olarak tedbirler alınmasını sağlayarak, 81 ildeki trafik kazalarının düşürülmesi sağlanacak.

Motosiklet Kazaları isimli genelge ise aslında Trafik Kazalarını Önleme Planı'nın bir parçası konumunda. Özellikle de can kayıplarının olduğu motosiklet kazalarının yaşandığı bölgelere yoğunlaşacak olan bakanlık, bu kazaların nedenlerini araştıracak. Daha sonra da bununla ilgili neler yapılabileceği üzerinde konuşulacak ve gerekli tedbirler alınacak. Ayrıca otomobil sürücülerinin motosikletlere karşı farkındalıkları artırılacak. 

Kaynak : https://www.icisleri.gov.tr/turkiye-genelinde-yol-ver-hayata-kampanyasi-baslatildi
12
4
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
4
3
0
0