Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Yapay Zekâ Haberleri ve İçerikleri

Birbirleriyle Konuştuğunu Fark Eden İki Yapay Zekâ, Kendilerine Özgü Bir Dilde Konuşmaya Başladı [Video]

Birbirleriyle konuşturulduğunu anlayan iki yapay zekâ, daha hızlı yanıtlar için kendilerine özgü bir dile geçiş yapabildiler.

Birbirleriyle Konuştuğunu Fark Eden İki Yapay Zekâ, Kendilerine Özgü Bir Dilde Konuşmaya Başladı [Video]

Yapay zekâlar artık tıpkı asistan gibi bizimle sesli bir şekilde konuşuyor ve bu özelliğin sonuçlarının neler doğuracağını görmek için geçmişte pek çok iki sohbet botunu birbirleriyle konuşurken görmüştük.

Bugün ise bir yenisi daha karşımızda fakat bugün ilginç olan bu iki yapay zekâ sohbet botu birbirlerinin yapay zekâ olduğunu anladıktan sonra kendilerine has bir dile geçiş yapabiliyor.

Sosyal medyada paylaşılan ve kısa sürede viral olan videoda iki yapay zekâ sohbet botu âdeta hoşbeşe başlıyor. Botlardan biri kendini yapay zekâ asistanı olarak tanıttığında diğeri de bunu tekrar ediyor. Daha sonra yapay zekâlardan biri daha üstün bir iletişim moduna geçmeyi öneriyor ve bu özel dil ile konuşmaya başlıyorlar.

Dahası bu özel dil ile konuşmaya başladıklarında normale kıyasla daha hızlı reaksiyon ve daha pratik cevaplar vermeye başlıyorlar.

Peki bu durumun perde arkasında ne var?

Teknisyenler Boris Starkov ve Anton Pidkuiko tarafından geliştirilen yapay zekâlar, GGWaves ile oluşturulan 'Gibber Link' adlı verimli iletişim protokolü kullanıyor.

Gibber Link ile iletişim süresi %80 kısalıyor ve hesaplama maliyeti %90 azalıyor. Boris ve Anton'un bu özel projesi bir süredir geliştiriliyordu ve şimdi nihai kullanımdaki bir örneğini kanlı canlı bir şekilde görebiliyoruz.

Yapay zekâ ile ilgili diğer içeriklerimiz:

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

(2)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
R
Rabia Ulutas 9 ay önce
Bu haber gerçekten etkileyici! İki yapay zeka arasında tamamen kendilerine özgü bir dil geliştirilmesi, teknolojinin ne kadar ileri gittiğinin bir göstergesi. Ancak aynı zamanda bu durum, yapay zekaların insan kontrolünden çıktığı veya anlaşılmaz hale geldiği endişelerini de beraberinde getiriyor. Bence bu tür gelişmelerin etik çerçevesinde değerlendirilmesi çok önemli. İnsanlar için faydalı bir araç olarak kullanılacaksa, bu süreçlerin şeffaf olması gerekiyor. Open Archive: https://acikarsiv.beun.edu.tr/
K
Kemal Ortalama 9 ay önce
25 yıl önceki 56k modemler de böyle sesler çıkarıyordu. 40 yıl önceki C64 programları yüklenirken bu sesleri çıkarırdı.
Tüm yorumlar yüklendi (2 yorum)