İkinci Poşet Dalgası: Şimdi de Yoğurt Kabı ve Kese Kâğıdı Ücretli Olacak İddiası

222
21
8
5
3
Bildiğiniz üzere 2019'un gelişiyle birlikte ülkemizde plastik poşetler ücretli olarak satılmaya başlandı. İlk zamanlar bir hayli tepki görse de son zamanlarda alıştığımız bu kanuna benzer bir kanun da kese kâğıtları ve yoğurt kapları için getirilebilir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 1 Ocak 2019'dan itibaren yürürlüğe soktuğu geri kazanım payına sadece plastik poşetleri dahil etmişti. Yeni bir kararla birlikte geri kazanım payı alınacak ambalaj ürünlerine yenileri eklendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, fırınların kullandığı kese kağıtları, yoğurt kapları, çerez paketleri ve içecek kutuları da geri kazanım payına dahil edilecek unsurlar arasında yer alacaklar. Şimdilik taslak olarak sunulan bu yeni uygulamanın ücretli poşet uygulamasından tek farkı ise katılım payının ekstra alınmak yerine fiyata dahil edilecek olması.

30 Haziran'da yürürlüğe girmesi beklenen uygulama, şeker kutuları, dergi poşetleri, konserve kutuları, ekmeğin sarıldığı kese kağıdı, yoğurt kapları ve cips kutularını içine alacak. Yani bu ürünlerin tamamının satış fiyatına geri kazanım payı eklenecek.

Yukarıda yer alan ürünlere ek olarak alkollü içeceklerin, gazlı içeceklerin ve diğer tüm içeceklerin ambalajları da bu uygulamanın kapsamında yer alacak. Uygulamaya dair tüm detaylar ortaya çıktığında sizlerle paylaşacağız.

Kaynak : https://t24.com.tr/haber/plastik-posetin-ardindan-katilim-payi-alinacak-urunler-belli-oldu,820475
222
21
8
5
3
Emoji İle Tepki Ver
222
21
8
5
3