İngiliz Parlementosunda Apple Watch Kullanımı Yasaklandı!

0
0
0
0
0
İngiliz Parlementosu güvenlik nedeniyle daha önce aldığı bir dizi önlemi genişletti.

İngiliz politikacıların, Apple akıllı saatlerini kabine toplantıları sırasında giymeleri yasakladı. The Telegraph gazetesinin haberine göre hükümet Apple Watch’ların mikrofonlarının dinleme amacı ile hacklenebileceği kaygısını taşıyor. Özellikle de Rus ajanlar tarafından hacklenmekten korkan İngilizler, çareyi yasakta buldu.

Geçen hafta ise Amerikan hükümeti resmen Rusya’yı ABD Ulusal Komitesini hacklemekle suçlamıştı. İngilizleri paranoyaklıkla suçlayamayız. İngiliz hükümetindeki gizli bir kaynağa göre “Ruslar her şeyi hacklemeye çalışıyorlar”

Ruslar Her şeyi hackliyor!

Apple Watch’a uygulanan yasak alışılmışın dışında değil. iPhone daha önce kabine toplantılarında yasaklanmıştı. Bu nedenle yasağın akıllı saatleri kapsaması da mantıklı.. Akıllı saatler de mobil telefonlar gibi birçok açıklar taşıyor.

Bugün gelen bir başka habere göre ise Avusturalya hükümeti de toplantılarda Apple’ın akıllı saatine yasak koydu. Avusturalya başbakanının danışmanlarından olan Malcolm Turnbull, Fairfax Media’ya verdiği bir demeçte; internet erişimi olan iletişim araçları arttıkça -akıllı gözlüklerden koşu ayakkabılarına dek- güvenliğe verilen önemin de artması gerektiğine vurgu yapmış.

Kaynak : http://www.theverge.com/2016/10/10/13224968/apple-watch-banned-uk-australia-hacking
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0