İnsan Kalbi, Anne Karnına Düştükten Kaç Gün Sonra Atmaya Başlıyor?

1
0
0
0
0
Yapılan yeni bir araştırmanın sonuçlarına göre insan kalbi, zigotun ana rahmine düşmesinden 16 gün sonra atmaya başlıyor.

Oxford Üniversitesi araştırmacılarının yaptığı çalışmalar sonucunda bu zamana kadar kalp atışının, zigotun ana rahmine düşmesinden 21 gün sonra gerçekleştiği biliniyordu. Fakat fareler üzerinde yapılan bir deney, kalp atışının daha erken başladığı gerçeğini ortaya çıkardı.

Deneyde, farelerdeki ilk kalp kasılmalarının 7.5 gün başladığı keşfedilmiş. İnsan gebeliğindeki 21. günün farelerde 8 güne denk gelmesi, insan kalbinin de ilk olarak zigotun ana rahmine düşmesinden 16 gün sonra atmaya başladığı anlamına geliyor. Aslında basit bir içler dışlar çarpımı yaparak bu sürenin yanlış olduğunu düşünebilirsiniz. Fakat fare kalbinin gelişimi esnasında hilal şeklini almasıyla birlikte kalp kasılmalarının başladığı bu zaman dilimi (7.5 gün), insanda 16 güne tekabül ediyor. 

Araştırmayı yürüten ekibin liderliğini üstlenen Paul Riley, bu bilginin doğuştan gelen kalp rahatsızlıklarına karşılık önceden önlem alınması için çok önemli olduğunu söylüyor. Ayrıca kalp krizinin oluşmasına sebep olan hasarlı kasların da bu bilgi ışığında onarılabilmesi öngörülüyor.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0