İnsanlar, Gelecek Yıllarda Yüksek Sıcaklık Nedeni İle Dışarı Çıkamayabilir

56
6
5
4
2
Dünya çapında artan sıcaklıklar geçmiş araştırmaları gün yüzüne çıkardı. Gelecek yıllarda insanların dayanamayacağı sıcaklıklar olabilir.

Son zamanların en yüksek sıcaklıkları dünya genelinde ciddi problemlere neden olmaya başladı. ABD, Kanada ve İngiltere’de de ciddi problemler yaşanıyor. Kanada’da sıcaklıklar yüzünden 70 kişi ölürken, Pensilvanya’da yollar erimeye başladı. Ölümcül sıcak havaların hoş olmayan sonuçları her geçen gün artıyor. Bu koşullar geçtiğimiz yıl Kolombiya'nın Lamont-Doherty Dünya Gözlemevi'ndeki iklim bilimciler tarafından yayınlanan bir raporun bulgularını hatırlatıyor.

Araştırmacılar, mevcut iklim değişikliği yörüngesini göz önünde bulundurarak, sıcaklık stresinin yüzyılın sonuna kadar insanın dayanıklılığını aşabileceğini bildirdi. Raporda, "wet bulb" ( yaş termometre ) ölçümleri, sıcaklık ve nem kombinasyonunun indeksi tartışılmaktadır. Özellikle güneydoğu ABD, Güney Amerika, Afrika, Hindistan ve Çin'de yaşayanlar için durum pek iyi değil.

Lamont-Doherty iklim bilimcisi ve çalışma yazarı Radley Horton, "2000'den beri ABD, iki kez rekor yüksek sıcaklıkları deneyimledi. Gelecekte sıcaklık ve nem arttıkça, gittikçe daha fazla bölge dış mekan işçiliğinin tehlikeli olduğu ve iklimlendirmenin gerekli olduğu koşulları yaşayacaktır.” dedi. Yayınlanan rapora göre insanların yaz aylarında dışarıda uzun süre kalamayacağı açıkça belirtiliyor. Bu ciddi ve çok tehlikeli bir yaşam koşulu anlamına geliyor. Haberler hoş olmasa da, bu bulgular bu yazın rekor kıran sıcaklıklarına karşı temkinli olmamız gerektiğini gösteriyor ve  karbon emisyonlarımızı azaltmamız için iyi bir hatırlatıcı.

Kaynak : https://phys.org/news/2018-07-summer-bad-future.html
56
6
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
56
6
5
4
2