Instagram, Boş Zamanlarımızın İlacı ‘Keşfet’ Bölümünü Yeniliyor

34
5
2
1
1
Çevrimiçi video ve fotoğraf paylaşım platformu Instagram'a yeni özellikler geliyor. Buna göre bundan sonra Instagram'ın keşfet sayfası daha farklı bir tasarıma sahip olacak ve kullanıcılar, görmek istemedikleri gönderilerle ilgili geri bildirim verebilecekler.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram'a, yeni özellikler eklenmeye devam ediyor. Facebook'un sahip olduğu platform, yenilikler konusunda duraksayacağa da benzemiyor.

Özellikle de Instagram'ın üzerinde çalıştığı yeni özellikleri kamuoyu ile paylaşan Jane Manchun Wong'un ifadelerine göre Instagram'ın üzerinde çalıştığı bu yeni özellikler, platformun "keşfet" sayfasıyla ilgili. Wong, Instagram'ın getireceği yeni özelliklerle birlikte kullanıcıların beğenmedikleri içeriklerle ilgili neden beğenmediklerine dair geri bildirimlerde bulunabileceğini söyledi. Üstelik Wong'un bildirdiği tek yenilik bu değil.

instagram

Wong, Instagram'ın üzerinde çalıştığı ikinci yeniliğinde keşfet sayfasıyla ilgili olduğunu ve bu özelliğin, keşfet bölümünde açılan sayfaların tasarımının değişeceğini söylüyor. Şu an Instagram'ın keşfet sayfasında bir gönderiye dokunulduğu zaman bir menü açılıyor ve gönderiyle ilgili işlem yapılabiliyor. Ancak yeni özelliğin kullanılmaya başlamasıyla birlikte kullanıcılar, çok daha basit şekilde simgeler görecekler ve bu simgeleri kullanarak gönderileri beğenebilecek veya mesaj yoluyla başka birisine gönderebilecekler.

Wong, yeni özelliklerin nasıl göründüğünü de paylaştı. İşte Wong'un o paylaşımı;

Bu yeni özelliklerin ne zaman kullanılmaya başlayacağı ise henüz bilinmiyor. Ancak Wong'un paylaşımına göre özelliklerin geliştirilme aşaması tamamlanmış durumda ve şu an test işlemleri gerçekleşiyor. Bu da çok da uzun olmayan bir süre sonra yeni özelliklerin tüm kullanıcılar tarafından kullanılabileceği anlamına geliyor.

Kaynak : https://www.digitalinformationworld.com/2019/08/instagram-is-working-on-a-new-explore-design.html
34
5
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
34
5
2
1
1