Instagram Fenomeni Pilot Kadın, Pilotlukla İlgili Bilinmeyen 7 Sırrı Paylaştı

56
24
12
3
2
İsveçli Instagram fenomeni kadın pilot Maria Fagerström, yaklaşık 500 bin takipçiye sahip. Başarılı pilot, mesleğiyle ilgili sırları paylaştı.

Instagram’da her meslek grubundan insan paylaşımlarda bulunuyor. Bunlardan biri de İspanya’da yaşayan İsveçli kadın pilot Maria Fagerström. Fageström’ün hesabında mesleği, seyahatleri, evi ve erkek arkadaşı ile ilgili paylaşımlar yer alıyor. 

Fagerström, havacılık sektörüyle ilgili sorularla çok sık karşılaşıyor. Business Insider’a bir röportaj veren pilot, mesleğiyle ilgili 7 sırrı paylaştı. 

1- Çalışırken uyumak pilotlara serbest

pilot kadın

Fagerström, pilotların çalışırken uyuma izinleri olduğunu ancak hem çalışmanın hem uyumanın aynı anda olmadığını söyledi. “Kontrollü dinlenme” adı verilen bu sürecin belli şartları ve takip edilmesi gereken prosedürleri bulunduğunu belirten pilot, bu duruma örnek olarak zamanlayıcı kurulmasını gösterdi. 

2- Uçmak rahatlatıcı bir şey

maria fagerström

Fagerström, özellikle açık havalarda uçmanın çok keyifli ve rahatlatıcı olduğunu söylüyor. 

3- İşin en rahatlatıcı yanı başarılı bir iniş yapmak

maria fagerström

Fagerström, yaptığı işte en iyi kısmın zorlu hava koşulları altında karmaşık bir inişi başından sonuna kadar kusursuz şekilde idare etmek ve inişi başarıyla gerçekleştirmek.

4- Uçuş okulları fazlasıyla zorlu

maria fagerström

Fagerström, uçuş eğitimlerinin çok zorlu geçtiğine işaret ederken, bir ya da iki yıllığına sosyal hayata veda etmeniz gerektiğini de belirtiyor. Yine de pilota göre uçmaya başladığınızda hepsine değiyor. 

5- Pilotların en yoğun zamanı tatiller

maria fagerström

Pilotluğun bir cilvesi olarak, herkesin tatil yaptığı dönemler bu meslekte çalışanların en yoğun oldukları dönemler oluyor. Herkes bir yere gitmeye ya da bir yerden evine dönmeye çalıştığı için uçuşların en zor ve yoğun olduğu dönemler de bunlar. 

6- Tuvalete gitmek oldukça zor

maria fagerström

Uçaklarda pilotların kendine ait bir tuvaleti bulunmuyor. Haliyle pilotlar da yolcular ile aynı tuvaleti kullanıyor. Sonuç? Pilotlar sessizce kabine gitmeye çalışırken bir uçak dolusu yolcu yüzlerine bakıyor. 

7- Türbülans varsa yemek yok

maria fagerström

Uçakların hava boşluğuna düşüp sarsılması korkutucudur. İnsanlardan sorumlu olan pilotlar, böyle bir zamanda yemekleri gelirse yemek yemiyorlar. Onun yerine hız göstergesini dikkatli bir şekilde takip ediyorlar. 

Kaynak : https://www.businessinsider.com/pilot-secrets-from-maria-fagerstrom-instagram-influencer-2019-11
56
24
12
3
2
Emoji İle Tepki Ver
56
24
12
3
2