Instagram'a Kullanıcıları QR Kodla Bulma Özelliği Geldi [Nasıl Kullanılır?]

17
3
2
1
0
Instagram, son dönemlerde popüler hale gelen QR kod özelliğini küresel çapta kullanıcıların hizmetine sundu. Bu özellik, bir Instagram hesabına ait benzersiz QR kodun taratılarak, hesaba kolaylıkla erişilmesini sağlıyor. Bu özellik, özellikle de işletmeler için büyük önem arz edecek gibi görünüyor.

Instagram kullanıcıları, bugün yeni bir özelliği kullanmaya başladılar. QR kod olarak karşımıza çıkan ve kısa bir süre önce WhatsApp'ta da kullanıma sunulan bu özellik, kullanıcıların işlerini hayli kolaylaştıracak gibi görünüyor. Çünkü bundan sonra bir kullanıcıyı bulmak için kullanıcı ismini aramak zorunda kalmayacaksınız.

Instagram geliştiricilerinin QR kod özelliği oluşturmalarının ardında yatan temel fikir, aslında işletmeler için işleri kolaylaştırmak. İşletme hesapları, bu özelliği kullanarak hesaplarını daha farklı yerlerde ve hatta reklam panolarında bile paylaşabilecekler. Bu sayede kullanıcılar, o işletmeye ait hesabı kolaylıkla bulabilecekler. Elbette bu durum, bireysel kullanıcılar için de geçerli. 

Instagram'ın yeni özelliği işte böyle görünüyor

Instagram

Instagram'ın QR kod özelliğini kullanabilmek için öncelikle profil sayfanıza erişmeniz gerekiyor. Hem Android hem de iOS'ta sağ üst tarafta bulunan üç çizgi şeklindeki butona dokunduğunuzda da QR kodlar için oluşturulmuş menüyü görebiliyorsunuz. Bu menüyü kullanarak da hesabınıza ait QR kodu görüntüleyebiliyor ve herhangi birisiyle ya da farklı bir hesapta paylaşabiliyorsunuz.

Webtekno'nun benzersiz QR kodu şu şekilde oluşturulmuş durumda

Webtekno Instagram QR

Instagram'ın yeni özelliği sayesinde Webtekno'yu Instagram'da bulabilmek için herhangi bir arama yapmanıza gerek yok. QR kod okuma özelliğine sahip olan kameranızı kullanarak artık bize kolaylıkla erişebiliyorsunuz. Instagram bu özellikle birlikte, son dönemlerde iyiden iyiye yaygınlaşan QR kodlar için yeni bir kullanım alanı açmış durumda.

Instagram'ın yeni özelliğini, telefonunuzdaki stok kamera uygulaması aracılığıyla deneyimleyebiliyorsunuz. Yani bu özellik için Instagram'ın kamera özelliğini kullanmanıza gerek yok. Ancak bu özelliği Android ekosisteminde deneyecekseniz, "Paylaş" butonu bazı Android sürümlerinde pek de aktif çalışmıyor gibi görünüyor. Çünkü QR kod, paylaşılmak için hazırlanırken uygulama çöküyor. Geliştiriciler muhtemelen bu sorunu en kısa sürede çözeceklerdir.

Gelen son özellikle birlikte kullanıcılar, bundan sonra profillerini QR kodlar aracılığıyla paylaşabilecekler. Instagram'ın bu yeni özelliği, bireysel kullanıcıların yanı sıra işletme hesapları için de önemli kolaylıklar sağlayacaklarmış gibi görünüyor. Peki sizin bu özellikle ilgili görüşünüz nedir? Instagram'ın QR kod özelliğini kullanacak mısınız? Fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.theverge.com/2020/8/18/21372322/instagram-qr-code-launch-global-nametag
17
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
3
2
1
0