İnternet Üzerinden Uranyum Satın Alabileceğinizi Biliyor muydunuz?

52
21
4
3
0
Uranyum deyince hepimizin aklına nükleer reaktörler, atom bombaları geliyor. Ama uranyumun bir izotopunu herhangi bir alışveriş sitesinden ya da bir dükkandan yasal yollardan alabileceğinizi biliyor muydunuz?

Yasal olarak uranyum satışı, Pennsylvania'daki eski bir uyuşturucu kullanıcısının uranyum satın alması ile basında duyuldu. Pennsylvania’da yaşayan bir adam, 12 dolarlık bir kutuda, 2 gram uranyum satın aldı. Adamın uranyum siparişi vermesinin ardından yerel bir tehlikeli maddeler ekibi adamın evine giderek uranyumu incelemek istediğinde olay basın tarafından duyuldu. Adam, uranyumu satın aldığını çünkü onunla “Facebook’ta poz vermenin harika olacağını” düşündüğünü söyledi.

uranyum

Adamın uranyum ile Facebook’ta bir fotoğraf paylaşıp paylaşmadığını bilmiyoruz. Ancak bu olayın asıl önemli olan tarafı, Facebook’ta paylaşılacak bir uranyum fotoğrafından öte uranyum satın alma sürecinin tamamen yasal olması. 

Uranyum’un birçok izotopu mevcut durumda. Doğada en fazla bulunan uranyum izotopu ise uranyum-238. Uranyum-238, oldukça uzun bir bozulma süresine sahip. Uranyum-238’in yarı ömrü tam olarak 4.5 milyar yıl. Uranyum izotopu bu şekilde bir zincirleme reaksiyon sürdüremez ve bu nedenle atom bombasında ya da nükleer reaktörde kullanılamaz. Pennysylvania’daki adamda uranyum-238 satın aldığı için herhangi bir yasal sorunla karşılaşmadı. 

Kendisini yemediğiniz sürece herhangi bir zararı olmayacak uranyum izotopunu satın almak istiyorsanız Amazon’a bakmanız yeterli (tabii ki Amazon Türkiye değil). Eğer Amazon’da kısa bir arama yaparsanız, Scientific Instruments firmasının Uranium Ore ürününün en çok satılan uranyum örneği olduğunu görebilirsiniz. 

amazon uranyum

Uranium Ore, içerisinde uranyum-238 örneği bulunan bir ürün. Uranium Ore’u satan Scientific Instruments firması “yalnızca eğitim ve bilimsel kullanım için” ürünün kullanılabileceğini belirtiyor. Uranium Ore, ABD’nin Nükleer Düzenleme Komisyonu ve Posta Hizmet kurallarına tamamen uyuyor. Yani her tarafıyla zararsız bir uranyum. 

Uranium Ore’u Amazon’dan satın alan insanların ürüne yaptığı yorumlar da ürünün kendisi kadar ilgi çekici. Zararsız uranyum izotopu uranyum-238 içeren Uranium Ore’u satın alan insanların yorumları şöyle: 

Bu ürünü evcil kertenkelemin yanına bıraktım. Ne yazık ki şu anda 350ft uzunluğunda ve Tokyo’yu yok ediyor.” 

Bunu evdeki örümceklerin beni ısıracaklarını umarak satın aldım, böylece süper kahraman güçlerine sahip olabilecektim. Ne yazık ki konuşan örümcek beni ısırmayacağını söylüyor. Ama benim için internette yararlı mesajlar yazıyor

Ne zaman sinirlensem yeşil oldum. Etikette bir uyarı yoktu. Porsiyonundaki kaloriyi bile yazmamışlar

Bu ürünü 4.47 milyar yıl önce satın aldım ve bugün açtığımda yarı yarıya boşalmıştı

Kaynak : https://www.popularmechanics.com/science/environment/a29566434/buy-uranium-online/
52
21
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
52
21
4
3
0