iPhone Kullanıcılarının Şikayeti Var: iOS 13.2, RAM Yönetiminde Çok Sorunlu

8
5
4
2
0
Apple'ın geçtiğimiz günlerde yayınladığı iOS 13.2, çok önemli bir sorunla geldi. Bazı iPhone kullanıcıları, iOS 13.2'nin RAM yönetimi konusunda sorunlu olduğunu söylüyorlar. İddialara göre iOS 13.2, arka plana gönderilen uygulamaları bekletmek yerine tamamen kapatıyor.

Apple'ın geçtiğimiz ay kullanıcıların hizmetine sunduğu iOS 13, bir dizi sorunla birlikte geldi. Bu işletim sistemindeki sorunlar o denli fazlaydı ki Apple, belki de tarihinde ilk defa çok kısa bir süre içerisinde üst üste büyük yazılım güncellemeleri göndererek iOS 13'ün sorunlarını düzeltmeye çalıştı. Bu bağlamda şirket, geçtiğimiz günlerde iOS 13.2'yi kullanıcıların hizmetine sundu.

Teknoloji devi, yayınladığı her yeni güncellemede pek çok sorunun giderildiğini ifade etti ancak şimdi ortaya çıkan kullanıcı geri bildirimleri, iOS 13.2'nin yeni sorunlara yol açtığını ortaya koyuyor. Öyle ki kullanıcıların bir bölümü, iOS 13.2'yle ilgili çok ciddi sorunlar yaşıyor ve hatta işletim sistemlerinden bu yazılım güncellemesini kaldırmaya çalışıyorlar.

iOS 13

Kullanıcıların geri bildirimlerine göre iOS 13.2, ciddi performans kayıpları yaşatıyor. Hatta bu noktada telefonun modelinin ne olduğunun da bir önemi olmuyor. iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max kullanıcıları bile iOS 13.2'nin sorunlarından etkileniyorlar. Kullanıcıların ifadelerine göre iOS 13.2, özellikle RAM yönetimi konusunda çok agresif davranıyor ve bu da tüketicilerin işlerini ciddi anlamda zorlaştırıyor.

Normal koşullarda iPhone'lar da dahil olmak üzere tüm akıllı telefonlar, RAM kullanımı kontrol ederek tüketicilere daha fazla batarya ömrü ve daha stabil bir sistem sunmaya çalışıyor. Ancak kullanıcılara göre iOS 13.2, uygulamalar arka plana gönderildiğinde RAM yönetimini çok da iyi yapamıyor ve uygulamaları bekletmek yerine tamamen kapatıyor. Kullanıcı, o uygulamaya yeniden dönmek istediğinde ise uygulamayı baştan başlatmak zorunda kaldığından kaydedilmemiş verilerini kaybetmiş oluyor.

iPhone 11

Yaşanan bu sorunu bir örnekle izah etmek gerekirse; kullanıcılar YouTube uygulamasına giriş yapıyorlar ve bir videoyu izlemeye başlıyorlar. YouTube, herhangi bir nedenden ötürü sadece 1 dakikalığına bile arka plana gönderilmiş olduğunda uygulama tamamen kapanıyor ve kullanıcıların, izledikleri videoya doğrudan erişmeleri mümkün olmuyor.

iOS 13.2'nin kullanıcı bildirimleri ile ortaya çıkan bu sorunu sadece YouTube'a özel de değil. Tüketiciler, neredeyse her uygulamanın benzer bir soruna sahip olduğunu bildiriyorlar. Ancak Apple, bugüne dek bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Sorunun hangi kullanıcıları etkilediği belirsizliğini korurken problemin ne zaman ortadan kalkacağı da bilinmiyor

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/10/31/ios-13-2-ram-issues/?guccounter=1
8
5
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
8
5
4
2
0