iOS 13 Beta Sürümü, Bir Geliştirici Tarafından 'Kırıldı'

22
10
5
1
0
Bir geliştirici, Twitter üzerinden paylaştığı bir görselle Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 13'ün ilk betasını kırdığını duyurdu.

Akıllı telefon kullanıcıları işletim sistemleri ne olursa olsun telefonlarının tüm özelliklerini aktif ve daha verimli bir şekilde kullanmak isterler. Buna rağmen teknoloji şirketleri , çeşitli nedenlerden dolayı telefonları sınırlıyor. Hem Android hem de iOS işletim sistemini kullanan akıllı telefonlarda bu sınırlamanın olduğunu söylemek mümkün. Android kullanıcılarının 'Root' olarak bildiği, iOS üzerinde ise 'Jailbreak' olarak isimlendirilen işlemleri yapan akıllı telefon kullanıcıları, telefonlarındaki sınırlamaları kaldırmayı amaçlıyorlar. Genelde ücretsiz olarak bulunabilen bu özelleştirilmiş yazılımlar, kimi zamanda ücretli olarak satılabiliyor. 

Her ne kadar Apple bu konuda geliştiricileri biraz daha zorlasa da geliştiriciler yine de iOS işletim sistemini tabiri caizse 'kırarak' bu işletim sistemlerini özelleştirebiliyorlar. Bu kez önümüzdeki aylarda yeni model iPhone kullanacılarının hizmetine sunulacak olan iOS 13 işletim sistemi jailbreak yapılabildi. Twitter'da sparkey kullanıcı ismini kullanan bir geliştirici, iPhone 8'inde iOS 13'ün jailbreakli versiyonunu kullandığını söyledi. İddiasını bir de fotoğrafla destekleyen sparkey, iOS 13 Beta ve Cydia uygulamasına sahip olan iPhone'unu gösterdi. İşte o görsel paylaşım;

Şimdilik sadece geliştirici hesabı olan Apple kullanıcılarının erişebildikleri iOS 13 Beta'yı jailbreak yapmayı başaran sparkey, iOS 13'ün kararlı sürümünün çıkmasıyla birlikte o sürümü de kırabileceğini düşünüyor.

Apple cephesinden bir açıklama gelmezken teknoloji devinin bu durumu zorlaştırmak için herhangi bir çalışma yapıp yapmayacağı ve iOS 13'ün ne zorlukla kırılabileceği henüz bilinmiyor.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/here-is-the-first-ios-13-jailbreak-on-an-iphone-8-526361.shtml
22
10
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
22
10
5
1
0