iOS 13'ün Bugüne Dek Dillendirilmeyen Özelliği: İnteraktif Kaydırma Çubuğu

25
10
2
2
0
iOS 13'le birlikte kullanıcıların hizmetine, fazlasıyla işlevsel olan bir interaktif kaydırma çubuğu sunuldu. Tüm uygulamalar ve sistemsel özelliklerde kullanılabilen bu özellik, kullanıcıların çok daha hızlı bir şekilde kaydırma yapmalarını sağlıyor.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, 19 Eylül itibarıyla yeni işletim sistemi iOS 13'ü kullanıcıların hizmetine sundu. iPhone kullanıcılarının merakla bekledikleri iOS 13, tüketicilere karanlık mod da dahil olmak üzere pek çok yenilik sunuyor. Apple'ın iPhone kullanıcılarına sunmuş olduğu yeni özelliklerden biri ise interaktif kaydırma çubuğu.

Dokunmatik ekranlı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte akıllı telefonların ekranlarını kaydırmaya başladık. Bu sayede uzun bir mesajı rahatlıkla okuyabiliyor, internet sitelerindeki içerikleri kolaylıkla görüntülenebiliyor ve sayfalar dolusu bir belgenin içeriğine hızlıca göz atabiliyoruz. Ancak iOS 13'le birlikte kaydırma işlemi biraz daha hızlandırılıyor.

interaktif kaydırma çubuğu

Eğer sizlerde iOS 13'e geçiş yaptıysanız, bu yeni özelliği fark etmiş olabilirsiniz. İlk izlenimlere göre bu interaktif kaydıma çubuğunu yakalamanın biraz zor olduğunu söyleyebiliriz ancak kaydırma çubuğunu yakaladığınız anda ekran üzerindeki kaydırma işlemi fazlasıyla hızlanıyor ve herhangi bir uygulama fark etmeksizin her yerde kullanılabiliyor.

Özelliği biraz daha görselleştirmek gerekirse;

Özellik varsayılan olarak aktif edilmiş şekilde kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Sayfayı manuel olarak kaydırdığınız zaman ekranın sağ tarafında bu interaktif kaydırma çubuğunun varlığı açıkça görülebiliyor ve ekran kaydırılırken büyüyor. Ekran sabit olarak kaldığında ise görünmez oluyor.

iOS 13'ün interaktif kaydırma çubuğu hakkındaki yorumlarınız nelerdir? Fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://ios.gadgethacks.com/how-to/youre-scrolling-wrong-your-iphone-ways-much-faster-0207504/
25
10
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
25
10
2
2
0