Heyecan Yaratan İddia: iPhone 12'de Çentik Bulunmayacak

71
34
13
8
7
iPhone 12 serisi ile ilgili dikkat çekici bir iddia Ben Geskin'den geldi. Geskin, Apple'ın iPhone 12 serisinde çentik bölümünü ortadan kaldıracağını açıkladı. Geskin'e göre Apple, çentikte yer alan donanımları, iPhone 12'nin çerçevesine sıkıştıracak.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, geçtiğimiz haftalarda düzenlediği bir etkinlikte yeni iPhone serisini tanıttı. Ancak ilginç bir şekilde iPhone 11 serisi, daha yaygınlaşmadan teknoloji yazarları, iPhone 12'yi konuşmaya başladılar. iPhone 12 ile ilgili açıklamalarda bulunan Ben Geskin, dikkat çeken iddialarda bulundu.

Ben Geskin, akıllı telefon sektörünün yıllardır içerisinde bulunan bir isim. İlginç bir şekilde Geskin, şirketler ürünlerini piyasaya sürmeden önce bazı sızıntılar paylaşıyor ve bu sızıntılar çoğu zaman doğru çıkıyor. Dolayısıyla Geskin'in açıklamaları, akıllı telefon sektöründe çok geniş bir yankı uyandırıyor.

iPhone 12

Geskin'in iddialarına göre iPhone 12 yukarıdaki gibi görünecek. 6.7 inç boyutunda bir ekrana sahip olacak ve çentik bulunmayacak. Peki o zaman ön kamera, ahize ve diğer donanımlar nerede olacak? Geskin'in açıklamalarına göre Apple, iPhone 12 serisinde çentik bölümünü "sıkıştıracak". 

iPhone 12

Geskin, Apple'ın iPhone 12 serisinde donanımları çerçevenin olduğu bölüme sıkıştıracağına inanıyor. Üstelik Geskin, iPhone 12 konseptinde yer alan donanımları da birer birer açıklıyor. Buna göre Apple, iPhone 12'nin ekranının üst kısmında 8 donanıma yer verecek ve bu donanımlar soldan sağa şöyle olacak: Kızılötesi kamera, kızılötesi ışık kaynağı, yakınlık sensörü, ortam ışığı sensörü, hoparlör, mikrofon, ön kamera ve tanımlayıcı nokta projektörü. Bu donanımlar iPhone X ve sonraki modellerin çentikli bölümünde yer alıyor. Ancak Geskin'e göre artık iPhone'larda bir çentik bulunmayacak.

iPhone 11, henüz çok yeni bir cihaz. Dolayısıyla iPhone 12'yi konuşmak için çok erken dönemlerdeyiz ancak Apple, genel olarak çentik konusunda eleştiriliyor. Apple'ın bu eleştirilere kulak asıp asmadığını ise ancak zaman gösterecek.

Kaynak : https://www.redmondpie.com/apple-testing-iphone-12-prototype-with-6.7-inch-notch-less-display-with-face-id-sensors-in-top-frame/
71
34
13
8
7
Emoji İle Tepki Ver
71
34
13
8
7