iOS 17.4 Resmen Kullanıma Sunuldu! İşte Gelen Yenilikler

41
7
5
2
1
Apple, iOS 17.4'ü resmen yayımladı. Güncelleme, Avrupa Birliği'nde alternatif uygulama mağazalarına izin verme başta olmak üzere birçok yenilikle geliyor.

Apple, iPhone kullanıcılarının yolunu gözlediği iOS 17.4'ü bugün yayımladı. İşletim sisteminin yeni sürümü, başta Avrupa Birliği için gelen değişiklikler olmak üzere birçok yeni özelliği iPhone'lara getirdi.

Peki iOS 17.4 ile ne gibi yenilikler sunuluyor? Yeni sürüm nasıl yüklenir? Bu içeriğimizde iOS 17.4 ile ilgili tüm detaylara yakından bakıyoruz.

iOS 17.4 nasıl yüklenir?

  • Adım #1: iPhone'u şarja takın. 
  • Adım #2: Bir Wi-Fi ağına bağlanın.
  • Adım #3: "Ayarlar" sayfasını açın.
  • Adım #4: "Genel" sayfasını açın.
  • Adım #5: "Yazılım Güncelleme" bölümüne girin ve iOS 17.4'ü indirip yükleyin.

iOS 17.4'te öne çıkan yeni özellikler:

App Store ve Apple hizmetlerinde Avrupa Birliği'ne özel köklü değişiklikler:

Apple, ocak ayında Avrupa Birliği’nin Dijital Piyasalar Yasası'na (DMA) uymak için köklü değişikliklere gideceğini duyurmuştu. Bu değişiklikler, iOS 17.4 ile Avrupa'daki kullanıcılar için çıkış yaptı.

Yeni güncelleme, üçüncü taraf uygulama pazarlarına ve ödeme yöntemleri, üçüncü taraf tarayıcı motorları ve Safari'de değişiklikler gibi şeyleri 27 AB ülkesinde bulunan kullanıcılara getiriyor. Ayrıca Xbox Cloud Gaming ve NVIDIA GeForce Now gibi bulut oyun uygulamalarına da izin verilecek. Tüm detaylara aşağıdaki içeriğimizden ulaşabilirsiniz. 

Yepyeni emojiler:

iOS 17.4 yeni özellikler

iPhone'lara gelen yeni emojilerden ikisi, kullanıcıların onay veya red durumları için kullanabileceği baş sallama emojisi. Ayrıca mantar ve misket limonu da ekleniyor. Kırık bir zincir ile anka kuşu da iOS 17.4'teki yepyeni emojiler arasında. Tüm bunlara ek olarak; insanların yürüdükleri, koştukları, diz çöktükleri, tekerlekli sandalye kullandıkları ve sandalyeye oturdukları emojiler, artık çok daha fazla renk tonu ile kullanılabilecek.

Podcast'ler özelliği, metinler oluşturabilecek

Apple podcast

Apple'ın yıllar önce kullanıma sunduğu Podcast'ler özelliği, iOS 17.4 ile büyük bir revizyona uğrayacak. Kullanıcılar, podcast'lerin metin hâllerine de ulaşabilecekler. Böylelikle yüklenen bir podcast, artık dinlemenin yanı sıra okunabilecek.

Çalınan Aygıt Koruması, birkaç yeni işlevsellik kazanacak

Çalınan iPhone'lar için güvenlik katmanı oluşturan Çalınan Aygıt Koruması özelliği, birkaç yeni ayar seçeneğine sahip olacak.

Siri, gelen mesajları farklı dillerde okuyabilecek

Siri

Apple'ın sesli asistanı Siri, iOS 17.4'te önemli bir yenilik alıyor. Kullanıcılar, gelen bir mesajın farklı dillerde okunmasını sağlayabilecekler. Bu durum, Siri'yi kullandığınız dilde bir değişim yapmayacak.

41
7
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
41
7
5
2
1