iOS 9'un Bazen Hayat Kurtaran Bazen de Fatura Kabartan Wi-Fi Assist Özelliği Nasıl Kullanılır?

0
0
0
0
0
iOS 9 ile birlikte gelen özelliklerden biri olan Wi-Fi Assist herkes tarafından çok kullanılan bir özellik değil. Buna rağmen, doğru kullanımda oldukça işe yarıyor. Gelin bu özelliğe birlikte göz atalım...

iOS 9 ile birlikte hayatımıza giren Wi-Fi Assist özelliği aslında çoğu zaman hayat kurtarıcı. Örneğin kablosuz internet sinyalinin az olduğu bir yerde sizin için sinyal güçlendirici görevi görebiliyor. Tabii ki bu güçlendirme gelen sinyalin artırılması şeklinde değil hücresel data ile Wi-Fi’ın bir arada kullanılması şeklinde oluyor.

iOS cihazınız Wi-Fi’a bağlıyken size kesintisiz bir bağlantı sağlamak için kötü Wi-Fi sinyalinin olduğu durumlarda hücreselden yararlanıyor. Wi-Fi sinyali daha sağlıklı alındığında ise Wi-Fi üzerinden devam ediyor. Wi-Fi Assist hız ve kesinti yaşamamak için iyi bir yöntem olsa da önemli bir dezavantajı da var. Kullandığınız datanın ne kadarını Wi-Fi’dan ne kadarını hücreselden çekiyorsunuz belli olmuyor.

Baktığınızda iOS cihazınızın bildirim kısmında Wi-Fi bağlantısı aktif görünse de arka planda yetersiz sinyal hücresel bağlantı desteği ile tamamlanıyor olabilir. Bu da kotanızın bitmesi ve sürpriz faturalar anlamına gelebilir. Bu tür durumlar ile karşı karşıya kalmamak için Wi-Fi çekim gücünün yüksek olduğu yerler dışında Wi-Fi Assist özelliğini kullanmamak gerekiyor. 

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0