Çıkalı Tam 4 Sene Olmuş: Peki iPhone 11 Hâlâ Alınır mı?

45
16
5
3
2
iPhone 11, çıkışının üzerinden yıllar geçmesine rağmen kullanıcıların gözünde bir efsane olma yolunda ilerliyor. Peki iPhone 11 günümüzde ne kadara satılıyor? 2023 yılında iPhone 11'in özelliklerinde bir cihaz halen satın alınabilir mi?

Pandemiden önce 2019 yılında kullanıcıların beğenisine sunulan iPhone 11, kısa sürede Apple'ın en çok sevilen telefonlarından biri olmayı başarmıştı. Aradan geçen 4 yıllık zamana rağmen ülkemizde hâlâ pek çok insan yeni telefon tercihini iPhone 11'den yana kullanıyor. Bunun sebebi ise tabii ki cihazın vadettiği performans ile fiyatı arasındaki ilişki.

Apple'ın fiyat performans cihazı olarak öne çıkan iPhone 11, yeni bir telefon arayışına giren kullanıcılar tarafından büyük bir ilgiye maruz kalıyor.

iPhone 11'in özellikleri, tahmin ettiğinizden daha iyi.

iPhone 11

Ekran

Liquid Retina HD ekran 6.1 inç

İşlemci Apple A13 Bionic
RAM 4 GB RAM
Depolama 64 / 128 / 256 GB
Ana Kamera 12 Megapiksel, f/1.8 geniş açılı ana kamera
Ön Kamera 12 Megapiksel TrueDepth kamera, f/2.2 diyafram
Pil 3110 mAh
Boyut ve Ağırlık 150.9 x 75.7 x 8.3 mm ve 194 gram

Gücünü A13 Bionic çipten alan cihaz, Liquid Retina HD ekranına sahip. 3 farklı kapasiteye (64GB, 128GB, 256GB) sahip olan model, 6 farklı renkle özelleştirilebiliyor.

2 tane 12 MP'lik arka kameranın bulunduğu cihazda, portre modundan gece moduna kadar birçok kamera modu da yer alıyor. 4K 60 FPS video çekebilen cihaz, parmak izi teknolojisi yerine Face ID teknolojisini kullanıyor Cihazın özellikleri hakkında ufak bir bilgi verdiğimize göre sırada fiyatlarına bir göz atalım.

iPhone 11 fiyatları ne durumda?

iPhone modeller

Model Fiyat
iPhone 11 64 GB 22.399 TL
iPhone 11 128 GB 24.499 TL

iPhone 11, ilk çıktığı dönemde Apple'ın fiyat performans telefonu olarak ön plana çıkmayı başardı. Aradan geçen yılların ardından ve dövizin son durumuyla birlikte iPhone 11 fiyatları da ciddi oranda artış gösterse de 50 bin TL'den başlayan iPhone 15 serisine göre çok daha ucuz konumda.

Apple tarafından da satışı resmi olarak yapılmayan cihaz, artık 3. parti şirketler tarafından satılıyor. Bu noktada güvenilir bir hizmet alabilmek için sizlere Hepsiburada'nın kendisinin sattığı ve Hemen Al Sonra Öde gibi kampanyalara dahil olan modellerin linklerini yukarıya bıraktık.

iPhone 11'in ekran özellikleri

iPhone 11 ekran

iPhone 11, Liquid Retina HD ekranıyla birlikte çıkışını gerçekleştirdi. Öncelikle bu ekran gündelik işlerinizi yaparken kesinlikle sizi memnun edecek seviyede bir performans verecektir. Fakat telefon sektöründe yaşanan yeni gelişmelerden sonra iPhone 15'in ekranıyla kıyaslarsak iPhone 11'in ekranının yetersiz kalacağını söylemek gerekir.

Öte yandan 1792 x 828 piksel çözünürlüğe sahip olan telefon, daha üst kalitedeki çözünürlükleri isteyen son kullanıcıyı memnun etmeyebilir.

OLED ekran teknolojisinin olmadığı iPhone 11, ayrıca HDR'ı da desteklemiyor. Eğer telefon ekranından son teknolojileri değil de bir önceki teknoloji sizi rahatsız etmeyecekse iPhone 11'in ekranı sizi mutlu edecektir.

iPhone 11 kamera özellikleri

iPhone 11 kamera

Önce şunu belirtmekte fayda var, MP önemlidir ama en önemlisi değildir. Bu bilgi ışığında söyleyelim: Telefonun arkada 2 tane 12 MP'lik kamerası, ön tarafta ise 1 tane 12 MP'lik kamerası bulunuyor.

Apple, yazılım destekleri ve kullandığı lenslerle birlikte telefonlarında üst düzey bir kamera performansı ortaya koymayı başarıyor. Kameranın sahip olduğu yazılımsal destekler ve teknik gücüyle birlikte iPhone 11, fotoğraf çekme konusunda sizi bir hayli memnun edecektir. Profesyonel çekim için ise bazı noktalarda kamera sizi üzen performanslar ortaya koyabilir ama cihazın 4 yıl önce piyasaya çıktığını düşünürsek bu durum kabul edilebilir.

Video formatında 4K 60 FPS'e kadar çekim yapabilen iPhone 11, kıyaslandığı cihazlarla bu özelliği sayesinde bir adım öne çıkmayı başarıyor.

iPhone 11'in batarya özellikleri

iPhone

iPhone 11, 3110 mAh'lık bir bataryaya sahip. İlk bakışta bu batarya kapasitesi az gözükse bile kullanım koşullarınıza göre 1 gün boyunca telefonu aktif bir şekilde kullanabilirsiniz. Sosyal medyada gezinip, Netflix'ten bir film izleyip günlük işlerinizi yapmanız durumunda cihazın kullanım ömrü 12-13 saati bulabiliyor. Bu saat süresi kendi kullanımıma göre belirlendi, kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir. Apple tarafından açıklanan verilere göre cihaz eğer video izlerseniz 17 saatlik kullanım ömrü sunuyor.

Lightning ile şarj olan cihaz, hızlı ve kablosuz şarj teknolojilerini destekliyor.

iPhone 11 işlemci özellikleri

A13 işlemci

A13 Bionic çipe sahip olan iPhone 11, gündelik işler ve oyunlarda sizi mutlu edecek performans gösterecektir.Yeni nesil yonga setlerinin piyasaya çıkmasına rağmen A13 Bionic çip, gücüyle birlikte 4 yıl aradan sonra bile iyi bir performans ortaya koyuyor.

Ayrıca 6 çekirdekli bir CPU ve 4 çekirdekli GPU'ya sahip olan cihaz, beklentinizi karşılayacak bir güce sahip.

Sonuç: Bugün iPhone 11 hâlâ alınır mı?

iPhone 11

Telefonların ülkemizdeki fiyatlarını göz önünde tuttuğumuz zaman iPhone 11, özellikle Apple ekosistemiyle tanışmak isteyen kullanıcılar için iyi bir tercih olabilir. 4K video çekebilen cihaz, kamerasıyla birlikte de kendi klasmanının en iyi telefonlarından bir tanesi.

Öte yandan Android tarafında da iPhone 11'e yakın özelliklere sahip birçok cihaz bulunuyor, buradaki asıl konu sizin hangi ekosistemi tercih edeceğiniz.

#isbirligi

45
16
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
45
16
5
3
2