iPhone’lardaki Alarm Erteleme Süresi Neden 9 Dakika?

0
0
0
0
0
iPhone’lardaki Alarm Erteleme Süresi Neden 9 Dakika?
Birçok iPhone kullanıcısı, alarm erteleme süresinin 9 dakika olmasından hoşnutsuz. Peki neden 5 ya da 10 dakika değil de 9 dakika?

iPhone kullanıcılarının çok fazla dillendirmediği ama içten içe merak ettiği konulardan bir tanesi de alarm sürelerinin neden 9 dakika aralıklarla ertelendiğidir. Eğer bu süre 5 dakika olsaydı belki bu kadar merak edilmeyecekti ama 9 gibi aralarda bir rakam olması, eminim ki dikkatinizden kaçmamıştır.

Bir zamanlar mekanik saatlerde, çalışanların uyanmadan önce son bir şekerleme yapmaları için saatlerde 9 dakika aralıklarla alarmın ötmesini sağlayan bir kontrol tuşu bulunuyordu. Mühendisler, insanların şekerleme yapacağı optimum sürenin 9 dakika olduğunu belirlemişler ve bunun kontrol mekanizmasının da en kolay bu düğmeyle sağlanabileceğini düşünmüşler.

İşin özü bu sistem artık bir gelenek haline gelmiş ve günümüze kadar da bu şekilde işlemeye devam etmiş. iPhone’lardaki erteleme süresinin 9 dakika olmasının sebebi de bu. Apple, bu sistemi 2015 yılından itibaren tüm iPhone’lar için standart haline getirmişti.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0