16GB iPhone Kullanıcılarına Basit Hafıza Yükseltme Yöntemi

13
1
0
0
0
Thorin Klosowski’nin bulduğu bir yöntem ile iPhone’un sahip olduğu hafızayı yükseltmek mümkün oldu.

Thorin Klosowski uzman bir hacker olarak uzun yıllardır çalışmalar yürütmekte. iPhone telefonlarının hafızları gereksiz dosyalar ile dolabildiği için bir uygulama yüklemek istediğimiz zaman, yetersiz alan problemi ile karşılaşmamız mümkün. Ancak Thorin, iPhone telefonun üzerinde çalışırken buna bir çözüm bulmuş.

Thorin’in bulduğu çözüm ise şu yönde; kendisi büyük bir uygulama indirmek istediği zaman iOS yazılımı, gerekli alanın açılabilmesi için otomatik olarak kullanılmayan uygulamarın dosyalarını sildiğini fark etmiş. “Ayarlar” bölümünden “Genel Hafıza”ya gelen Thorin, iCloud kullanımını "aktif" haline getirmiş ve depolama çizelgelerinin yükselip/alçaldığını görmüş. Yani kendisinin söylediğine göre; 700MB’lık bir alanı bu yöntem ile 2.29GB’a yükseltmiş. 

Peki Nasıl Yapılır?

- Yüksek boyutta ücretsiz bir uygulama indirmeye başlayın.

- iOS otomatik olarak bu uygulama için yeterli alan açmaya başlayacaktır, yani kullanılmayan uygulamaların dosyalarını silecektir. 

- Ayarlar bölümünden Genel Hafıza’ya gelin ve iCloud kullanımını aktif hale getirin. Getirdiğiniz taktirde çizelgelerin yukarıya ve aşağıya doğru hareket halinde olduklarını göreceksiniz.

- Şimdiyse gerekli alanınız oluşturulmuş oldu. Eğer bu işlem için indirmeye başladığınız uygulama daha iniyorsa iptal edin, eğer indiysede silebilirsiniz. 

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3967672/Running-space-iPhone-Download-HUGE-app-Simple-hack-tricks-handsets-providing-storage.html
13
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
1
0
0
0