2
1
1
0
0

Teknolojik ürünleri sizler için detaylı şekilde inceleyip denediğimiz Webtekno Plus kanalımızda bugün, iPhone kullanıcılarının kanayan yarası olan batarya kapasitesine çare olacak bir ürünü inceledik. İki iPhone’un birine yeni batarya taktık ve kalitesini teste tâbi tuttuk.

Cep telefonu aksesuar sitesi Mopal’ın batarya setini kullanarak iPhone 8 Plus’ımızın bataryasını değiştirdik. Kapasitesi artırılmış iPhone ve orijinal pilli iPhone’u karşılaştırdık. 2 saatlik kullanımdan sonra geliştirme yapılan telefonun gücünde hatırı sayılır bir fark olduğunu gözlemledik.

Priz başında bekletmeyen iPhone yaptık:

Bugün masamıza konuk olan ürünler; Mopal/Tamir Montaj Seti, Mopal Power Link İphone 8 Plus Ekstra Güçlü 3300 Mah Batarya ve Mopal’in hızlı şarj aleti oldu. Bu ürünlerin iPhone cihazlardaki güç sorununa çare olup olamayacağını test etmek için işe küçük bir ameliyatla başladık. Sıfır durumdaki bir iPhone 8 Plus’a 3300 mAh gücündeki yeni bataryamızı taktık. Diğer iPhone 8 Plus’taki 2675 mAh’lık orijinal bataryaya ise dokunmadık. Montaj setiyle işimiz bittikten sonra sıra bataryaları karşılaştırmaya geldi.

Pil sağlığı da şarj seviyesi de %100 olan telefonları 2 saatlik bir teste soktuk. İki telefonda da video açarak aynı işlemlerde ne kadar güç harcandığını gözlemledik. Sürenin sonunda orijinal bataryaya sahip iPhone’un şarj seviyesi %63’e geriledi. Mopal bataryalı iPhone’un şarj seviyesi ise %71’e gerileyerek galip geldi. Aradaki 625 mAh’lık fark, yeni telefona fazladan %8 şarj gücü sağladı. 

Şunu da hatırlatmış olalım: iPhone gibi kapaksız telefonları açarken mutlaka bir uzmandan yardım alın. Böylece hem telefona zarar vermekten, hem de patlama gibi batarya kazalarından korunmuş olursunuz.

2
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
1
0
0