Kablosuz Şarjı Destekleyen Telefonlar %30 Daha Uzun Pil Ömrüne Sahip

0
0
0
0
0
Yapılan araştırmalarda ortaya çıkan sonuçlara göre kablosuz şarj desteği olan cihazların pil performansı desteklemeyenlere göre %30 oranında daha başarılı.

Son bir yılda özellikle amiral gemi telefonlarında bulunan kablosuz şarj teknolojisi birçok kişi için hayat kurtarıcı ve daha rahat olabiliyor. Örneğin iş gereği sürekli telefon konuşması yapması gereken bir kişi şarjının bitmemesi için sürekli şarj etmesi gerekirken aynı zamanda telefon görüşmesi de yaptığı için kablo karmaşası sebebiyle sorun yaşayabiliyor.

İşte bu noktada hayat kurtarıcı olan kablosuz şarjın bir diğer yararlı noktası da ortaya çıktı. Radient Micro-Tech’in yaptığı testler ve araştırmalar sonucunda akıllı telefonlarda bulunan kablosuz şarj pedleri aynı zamanda havadaki radyo dalgalarını da çekerek telefonunuza inceden ekstra güç sağlıyor.

Böylece %30’a varan daha uzun pil ömrü sunarken kablosuz şarj desteği olan cihazların aynı mAh değerine sahip desteklemeyen telefonlara göre gözle görülür batarya performansı farkı olmasına yol açıyor.

Sonuç olarak hem kablosuz şarjın rahatlığı hem de radyo dalgalarından nemalarak kendi batarya performansını uzatan telefonların daha iyi olması ufak bir detay olsa da işe yarar bir şey olduğunu ortaya koyuyor. Hatta şahsi düşünceme göre bu özellik geliştirilerek şu anda proje aşamasında olan gerçek kablosuz şarj teknolojilerinin -hani şu odaya girdiğiniz anda telefonunuzun şarj olmaya başlayacağı teknoloji- hayata geçmesine katkı sağlayacaktır.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0