Türkiye'nin En Köklü Otobüs Firması Kamil Koç Resmen Satılıyor

246
45
17
14
9
93 yıldır Türkiye'de hizmet veren otobüs firması Kamil Koç, Almanya merkezli Flixmobility isimli ulaşım firmasına devredilmek üzere işlemleri başlattı. Söz konusu devir işlemi için Rekabet Kurumu'na yapılan başvuru dosyasının görüntüleri paylaşıldı.

1926 yılında kurulan ve günümüze kadar ulaşım konusunda faaliyet gösteren köklü firma Kamil Koç'un devir işlemleri için resmi başvuru yapıldı. 1000 araçlık bir filoya sahip olan Kamil Koç, 2013 yılında sermaye şirketi Actera Group'a satılmıştı. Şimdiyse ulaşım firmasının Almanya merkezli Flixmobility'e devri için Rekabet Kurumu'na bir başvuru gerçekleştirildi.

rekabet kurumu

Köklü otobüs şirketinin Alman firmaya devri için Rekabet Kurumu'na yapılan başvuruda şu ifade yer aldı:

“Göksu Seyahat ve Taşımacılık A.Ş.’nin tüm kontrolünün doğrudan ve böylelikle Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. ve iştiraklerinin dolaylı tek kontrolünün Flixmobility GMBH tarafından devralınması”

kamil koç

Türkiye'nin en köklü otobüs şirketlerinden olan Kamil Koç'u satın alma işlemlerini başlatan Flixmobility, 2011 yılında Almanya'da kuruldu. Yaklaşık 8 yıllık bir şirket olan Flixmobility, Avrupa ve ABD'de Flixbus ismiyle hizmet veriyor. Genellikle çift katlı otobüsler aracılığıyla ulaşım sağlayan firma, uluslararası ve şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapıyor.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/rekabet-kurumuna-resmen-basvurdular-kamil-koc-satiliyor-41308090
246
45
17
14
9
Emoji İle Tepki Ver
246
45
17
14
9