Küfürlü Başlık Atan CNN Türk Editörünün İşine Son Verildi

347
17
16
8
6
Dün ilginç bir olay yaşayan CNN Türk, manşetinde kimsenin beklemediği bir başlığa yer verdi. Bir editörünün küfürlü başlık seçimini manşete taşıması sonucunda birçok kişi şaşkınlık içerisinde kaldı. CNN Türk hemen başlığa müdahale etti ve bir açıklama ve özür yazısı yayınladı.

CNN Türk, dün akşam bir tutuklama haberini aktardı. Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde eşini ve oğlunu tabancayla vurarak öldüren bir adamın tutuklanması haberi, manşet oldu. Haberin başlığı şu anda 'Eşini ve oğlunu öldüren zanlı tutuklandı' olsa da ilk başlık, haber editörünün kovulmasına neden oldu.

Hiç kimsenin tahmin dahi edemeyeceği başlık, 'Y…..mı ye' şeklinde küfürlü bir başlık oldu. Olayı fark eden CNN Türk, hemen başlığa müdahale etti. Manşette olan başlık birçok kişi tarafından görüldü ve sosyal medyada da gündeme oturdu.

cnnturk

25.07.2019 tarihinde saat 19.53'te yayınlanan başlık, yalnızca 12 dakika manşette kaldı ancak bu durum manşetin Twitter'da ses getirmesi için yeterli oldu. Son güncellemeden tam bir buçuk saat sonra, 21.35'te bir özür yazısı yayınlandı.

Demirören Medya Grubu'na bağlı CNN Türk, editörünün attığı başlığı sert bir şekilde eleştirdi ve başlığın gazetecilik etiği ve adabına uymayan bir başlık olduğunu dile getirdi. Saat 20.05'te güncellenen haber, 'Eşini ve oğlunu öldüren zanlı tutuklandı' olarak değiştirildi. CNN Türk, açıklamalarında editörün işine son verildiğini ve yasal işlemlerin başlatıldığını kaydetti.

manşet

CNN Türk, yayınladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"cnnturk.com ana sayfasında bu akşam yayınlanan manşet haberde gazetecilik etiği ve adabıyla hiçbir ilişkisi olamayacak gayri ahlaki bir başlık yayınlanmıştır. Bu başlığı yayına alan editörün kurumla ilişkisi kesilmiş ve gerekli yasal işlemler başlatılmıştır. Sebep olduğumuz bu durum için okuyucularımızdan özür dileriz."

347
17
16
8
6
Emoji İle Tepki Ver
347
17
16
8
6