Netflix’in Yeni Dizisi Kuş Uçuşu Hakkında Her Şey: Konusu, Oyuncu Kadrosu ve 2. Sezon…

1
0
0
0
0
Ay Yapım imzalı Netflix orijinal Türk dizisi Kuş Uçuşu geçtiğimiz günlerde 8 bölüm olarak ilk sezonunu yayınlandı ve yayınladığı gibi de büyük ses getirmeyi başardı. Günümüz temel dinamiklerini oluşturan iki farklı kuşaktan iki farklı kadının hikayesinin anlatıldığı Kuş Uçuşu dizisi konusuna, oyuncu kadrosuna ve 2. sezon dedikodularına gelin yakından bakalım.

Dünyanın en popüler yayın platformlarından biri olan Netflix, Türkiye’de hizmet vermeye başladığı günden beri Türk izleyicisini cezbeden pek çok orijinal yapım yayınlamaya başladı. Bunlardan bazıları olumlu, bazıları ise olumsuz eleştirilerin odağı oldu. 3 Haziran 2022 tarihinde 8 bölümlük ilk sezonu yayınlanan Ay Yapım imzalı Kuş Uçuşu dizisi ise yayınlandığı günden itibaren ses getirmeyi başaran bir yapım oldu.

Netflix orijinal Türk dizisi olan Kuş Uçuşu, basit gibi görünen ama içinde pek çok katman bulunduran bir hikayeye sahip. Öncelikle ana karakterlerimiz kadın ve bu kadınlar bugünün dünyasını domine eden iki kuşağın birer temsilcisi. Nostaljiden uzak bir şekilde hala aktif olan iki farklı kuşaktan iki farklı kadının hikayesinin anlatıldığı Kuş Uçuşu dizisinin konusuna, oyuncu kadrosuna, neden izleneceğine ve 2. sezon dedikodularına gelin yakından bakalım.

kuş uçuşu, netflix

Kuş Uçuşu hakkında bilinmesi gerekenler:

Kuş Uçuşu dizisinin 8 bölümlük ilk sezonu 3 Haziran 2022 tarihinde Netflix dijital yayın platformunda yayınlandı. Dizinin senaryosu yine Netflix’te yayınlanan Aşk 101 dizisinin yazarı Meriç Acemi tarafından kaleme alındı. Ay Yapım imzalı dizinin yönetmen koltuğunda Deniz Yorulmazer bulunuyor. Kuş Uçuşu dizisinin müzikleri Toygar Işıklı tarafından yapıldı. Başrollerde ise Birce Akalay, İbrahim Çelikkol, Miray Daner gibi isimler yer alıyor. 

Kuş Uçuşu dizisinin konusu:

Netflix tanıtımında Kuş Uçuşu dizisinin konusu şu cümlelerle anlatılıyor: Deneyimli, idealist bir haberci. “Biri olmaya” can atan hırslı bir genç. İki farklı kadın, iki farklı kuşak. Onların mücadelesinde hangisinin yöntemi baskın gelecek?

Kuş Uçuşu dizisinde X kuşağından olan usta haberci Lale Kıran ve Z kuşağından olan Aslı Tuna’nın hikayesini izliyoruz. İkili üzerinden günümüz dünyasını domine eden iki farklı kuşağın çatışmaları ile birlikte haber dünyasının etik değerleri ve aynı zamanda iş dünyasında kadın olmanın ne demek olduğu tartışılıyor.

Kuş Uçuşu oyuncu kadrosunda kimler var?

kuş uçuşu, netflix

  • Birce Akalay - Lale Kıran rolüyle
  • Miray Daner - Aslı Tuna rolüyle
  • İbrahim Çelikkol - Kenan Sezgin rolüyle
  • İrem Sak - Müge Türkmen rolüyle
  • Burak Yamantürk - Selim Kıran rolüyle
  • Defne Kayalar - Gül rolüyle
  • Zafer Ergin - Sulhi rolüyle
  • Şifanur Gül - Güliz rolüyle
  • Eren Çiğdem - Enver rolüyle
  • Demircan Kaçel - Yusuf Tunca rolüyle
  • Merve Hazer - Nihan rolüyle
  • Bülent Çetinaslan - Ali rolüyle
  • Elif Gökçe Özay - Özge rolüyle
  • Ertan Ekmekçi - Nunu rolüyle
  • Elif Kurtaran - Melisa rolüyle
  • Merve Nil Güder - Mia rolüyle
  • Muhammet Uzuner - Faruk rolüyle
  • Özgür Daniel Foster - Onur rolüyle

Kuş Uçuşu dizisinin hikayesi:

kuş uçuşu, netflix

Hikayemiz haberciliğe yıllarını vermiş X kuşağının temsilcisi haberci Lale Kıran’ın, Aslı’nın okuluna söyleşiye gelmesi ile başlar. Aslı, Z kuşağının bir temsilcisidir. Hırslıdır ancak kariyer basamaklarını tırmanmak değil, kuş uçuşu bir hızla zirveye çıkmak ister. Aslı, Lale Kıran’ın Öteki Taraf isimli programına bir yolunu bulur ve stajyer olarak dahil olur. 

İşte bu noktada işler karışmaya ve hikaye kuşak çatışmasının yanı sıra haber etiği, liyakat ve iş dünyasında kadın olmak gibi konularla zenginleşmeye başlar. Aslı, torpilli stajyerlerle uğraşmak zorunda kalır. Kanal hakkında söylentiler yapan bir Twitter hesabı ortaya çıkar. Lale Kıran bir haberi yayınlama inadıyla baskı yaptığı için eleştirilir.

Gündeme bomba gibi düşecek bir haberin kayıtları kaybolur. Program ekibi arasında tartışmalar yaşanır. Stajyer Aslı, hayatını bu işe adamış Lale Kıran’a kafa tutacak hamleler yapar. Program ekibi içinde yaşanan olaylar öyle bir noktaya gelir ki her şey sonlanacak gibi görünür.

Toparlamak gerekirse Kuş Uçuşu dizisinde işlenen hikaye genel olarak iki farklı kuşaktan iki farklı kadının aynı konu hakkındaki birbirine benzemez etik değerlerine odaklanıyor. Çok çalışmak mı yoksa kısa yoldan zirveye ulaşmak mı daha önemli bir erdem, bu tartışılıyor. Tüm bu tartışmalar elbette bu yüzyılın sosyal dinamiklerini oluşturan teknolojinin etkileri görmezden gelinmeden izleyiciye aktarılıyor. 

Dizide kuşak çatışması ve linç kültürü işleniyor

Eğer daha çok fantastik, bilim kurgu türünde yapımlar izlemeyi seviyorsanız Kuş Uçuşu dizisi size hitap etmeyecektir. Çünkü dizi tam olarak hayatımızın bugününe hem de en çıplak gerçeğine dokunuyor. Kuşak çatışması, kadın olmak, iş dünyası, ikili ilişkiler, haberciliğin özgürlüğü, liyakat, sosyal medya manipülasyonları ve linç kültürü bu dizide derinlemesine işleniyor.

Kuş Uçuşu dizisi aslında bugünden, bugüne bakıyor. İçinde yaşarken fark etmediğimiz bazı çatışmalar, sorunlar ve sıkıntılar bu dizide karşımıza en gerçek haliyle çıkıyor. Elbette bu yapım temelinde bir kadın hikayesi ve kuşak çatışması üzerine kurulu. Ancak kim olursanız olun ya da kaç yaşında olursanız olun bugünün dünyasında yaşayan biri olarak mutlaka dizinin bir bölümünde kendinize ait bir parça bulabilirsiniz. 

Elbette dizinin eleştirilecek sayısız noktası var. Abartıya kaçan anlatımlar ya da gerçek olmayacak kadar kurgu gibi görünen bazı sahneler yok değil. Ancak bunun zaten bir belgesel olmadığını hatırlamak gerekiyor. Kuş Uçuşu gerçek hikayeden uyarlanmış bir dizi değil. Fakat gerçek olayları, kurgulanan dünyanın tam merkezine koyduğunu ve bu merkez üzerinden hiç de yabancı olmayan bir hikaye anlattığını söylemek mümkün.

Peki Kuş Uçuşu 2. sezon gelecek mi?

Ne söylesek yalan olur çünkü Kuş Uçuşu 2. sezon için bırakın resmi açıklamayı, fısıltı gazetelerinde dolanan dedikodu bir iddia bile yok. Ancak Netflix’i biliyoruz. İlk sezon izlendiyse ikinci sezon da gelecektir. İzlenme rakamları henüz bilinmiyor ancak sosyal medyada ve haber sitelerinde Kuş Uçuşu dizisi hakkında yapılan yorumların sayısına baktığımız zaman epey ilgi gördüğünü ve bu nedenle ikinci sezonun önümüzdeki sene geleceğini düşünmek mümkün. 

Netflix’te yayınlanan orijinal Türk dizisi Kuş Uçuşu konusu, oyuncu kadrosu, hikayesi ve 2. sezonu hakkında bilmeniz gereken detaylardan bahsettik. Kuş Uçuşu dizisini izlediniz mi? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz. 

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0