LG Yeni Patentiyle Televizyonların Akordiyon Gibi Katlanmasını Sağlayacak

9
7
3
1
1
LG'nin üzerinde çalıştığı yeni bir televizyon, alınan bir patentle ortaya çıktı. LetsGoDigital tarafından ortaya çıkan bu patent çalışması, LG'nin düzgün aralıklarla katlanabilen, 65 inç boyutundaki bir televizyonunu gösteriyor.

Bundan yıllar önce ailenizle birlikte şahsi aracınızla tatile gittiyseniz, babanızın yanına "Karayolları Haritası" aldığını görmüşsünüzdür. Bu haritalar normalde küçücük olur ancak akordiyon gibi açıldıkça genişlerdi. Bu haritalar, artık eskisi kadar popüler değil ancak LG, yakın bir gelecekte bu haritalara benzer bir televizyonla karşımıza çıkacakmış gibi görünüyor.

LG'nin yeni çalışması, Hollanda'daki "Lahey Uluslararası Tasarım Sistemi"ne yapılan bir patent başvurusuyla ortaya çıktı. Bu başvuruyu ortaya çıkaran platform ise geçtiğimiz dönemlerde de yaptığı benzer çalışmalardan tanıdığımız "LetsGoDigital". Platforma göre az sonra göreceğiniz patent çalışması, LG'nin düzgün aralıklarla katlanabilen akıllı televizyonunu temsil ediyor.

İşte LG'nin yeni televizyon patenti

LG

Bu patente göre LG'nin üzerinde çalıştığı yeni televizyon, kenarlarında çerçeveleri olan bir sisteme sahip. Tüketiciler ihtiyaç duyduklarında bu çerçeveleri hareket ettirerek televizyonu katlanmış bir hale getirebiliyorlar. Böylelikle televizyon, küçücük bir yapıya sahip oluyor ve kullanıcılar için yerden tasarruf sağlanıyor. 

Televizyonun tüketicilere tam anlamıyla neler sunacağı bilinmiyor. Ancak bu televizyonun açık halinin 65 inç boyutunda olduğu ve televizyonun kenarlarındaki çerçevenin hoparlörleri içerdiği patent dosyalarında belirtiliyor. Ancak bu televizyonun gerçek olup olmayacağı şu an için bilinmiyor.

LG logo

LG'nin 2019 yılında bu tasarıma sahip bir televizyonla karşımıza çıkıp çıkmayacağı henüz belli değil. Ancak şirket, bu patenti CES 2020 (Tüketici Elektroniği Fuarı) konsept bir tasarım olarak bizlerle buluşturabilir. Bu durumun gerçek olup olmayacağını ise ocak ayının ilk günlerinde görebileceğiz. CES 2020, 7-10 Ocak tarihleri arasında ABD'nin Las Vegas şehrinde düzenlenecek.

Kaynak : https://metro.co.uk/2019/11/06/lg-working-futuristic-television-folds-like-map-11050593/
9
7
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
9
7
3
1
1