LG Türkiye Webtekno'ya Konuştu: Bu Yıl Sürpriz Bir Telefon Geliyor

20
10
3
2
1
LG'nin bu sabah 10.00'da Grand Hyatt İstanbul'da düzenlediği lansmanında iki yeni telefonun yanı sıra birçok farklı teknoloji de kullanıcılara sunuldu. Lansmanın ardından LG Türkiye Mobil Satış Müdürü Sayın Mustafa İlgün, sorularımızı cevaplamak üzere bizlere vakit ayırdı.

LG Türkiye Mobil Satış Müdürü Mustafa İlgün, bugün gerçekleşen lansmanın ardından bizlere vakit ayırarak kendisine yönelttiğimiz soruları cevapladı. Lansmanda müşteri memnuniyeti konusunda bir gelişme yapacaklarını ve alanında uzman kişilerle görüşmelerin devam ettiğini belirten İlgün, ağustos ayında gerekli adımların atılacağını belirtti ve LG'nin tüm satış kanallarında yer almak istediğinden de bahsetti.

LG fazlasıyla geniş bir alana yayılan bir firma olduğu için sorularımızı yalnızca telefonlar üzerine değil, aynı zamanda televizyonlar ve LG'nin uzmanlaştığı ekranlar konularına da yaymaya çalıştık. Webtekno olarak en çok merak edilen soruları Sayın İlgün'e yönelttik.

Soru 1: LG G5'ten sonra LG'de neler değişti?

Hatırlayacağınız üzere LG, 2016 yılının dördüncü çeyreğinde yaklaşık 224 milyon dolarlık bir zararı beyan ederek bu zararın sorumlusu olarak LG G5'in satış beklentilerini karşılamamasını söylemişti. Sayın Mustafa İlgün'e bu olayın ardından LG'de nelerin değiştiğini ve LG'nin kendisini nasıl değiştirdiğine dair bir soru yönelttik.

"LG G5 bizim için bir deneyim oldu"

lg g5

Kendisine yönelttiğimiz soruya LG G5'teki hatalarını 'kötü bir olay' gibi değerlendirmediğini söyleyen ve bu hatayı tekrarlamamak için G5 olayının bir deneyim olduğunu belirten İlgün, şu ifadeleri kullandı:

"LG'nin şöyle bir avantajı var: LG çok ciddi bir deneyime sahip. Burada olumlu ya da olumsuz deneyimden bahsediyorum. Bu deneyimler, bundan sonra üreteceğimiz modellerde de etkisini gösteriyor. Çok daha titiz ve çok daha hassas davranıyoruz. Çünkü kalıcı bir kullanıcı deneyimi sağlamak istiyoruz. LG G5'te yaşadıklarımızı bir deneyim olarak 'artı' hanemize yazmak istiyorum."

"LG, Türkiye'deki teknik servis ağını genişletecek"

lg türkiye

"Yeni modellere bakacak olursak müşteri deneyimini yukarı çekmek adına teknolojik anlamda da yenilikçilik anlamında da çok önemli detayların olduğunu görebiliyoruz. Müşteri memnuniyeti bizim için çok büyük bir önem taşıyor ve satış sonrası da birincil önceliklerimizden. Satış sonrası hizmetler için halihazırda bir teknik servis ağımız mevcut. Bu ağı, büyüyecek hacmimizi göz önünde bulundurarak şimdiden güçlendiriyoruz. Bu alanda deneyimli ve uzmanlaşmış firmalarla görüşmelerimiz devam ediyor ve ağustos ayı içerisinde anlaşmalarımızı tamamlayıp teknik servis ağını hem nitelik hem nicelik anlamında geliştirmiş olacağız. Böylece müşterilerimize çok daha güzel, LG markasına yakışır bir hizmet sağlayacağız. Bu sayede tüm kullanıcılar güven duygusuyla LG markasını deneyimleyebilecek."

Soru 2: Çentiksiz LG gelecek mi? Gelecek telefonlar fiyat performans odaklı mı olacak yoksa amiral gemileri mi artacak?

Mustafa İlgün'ün LG G5 ve müşteri memnuniyeti konularına değinmesinin ardından sorularımızı telefondaki yeniliklere döndürdük. Bildiğiniz üzere akıllı telefon sektöründeki birçok isim, günümüzde tasarım olarak çentik ya da çerçeveden kurtulmak için kızaklı ya da açılıp kapanabilen kamera sistemlerini tercih etmeye başladı.

Biz de kendisine benzer bir soru yönelterek bu şekilde bir teknolojinin gelecek LG cihazlarda kullanılıp kullanılmayacağını sorduk. İlgün, soruya şu şekilde yanıt verdi:

"2019 yılı içerisinde gelecek yeni modellerimizde kullanıcıların deneyimlemediği özelliklere sahip modellerimiz mevcut. Bunların biraz sürpriz olmasından yanayız. Global anlamda ortaya çıkan bazı modellerimiz oldu, 2019 yılının son çeyreğinde kullanıcı faydasını artıran değişik modellerimiz de Türkiye'ye gelecek. Dediğim gibi, biraz sürpriz olması taraftarıyız."

Bu sorunun ardından LG'nin fiyat/performans telefonlar mı yoksa amiral gemisi telefonlar üzerine mi odaklanacağını sorduğumuz zaman İlgün'ün cevabı şu şekilde oldu:

"Fiyat konusunda şöyle bir avantajımız var: Teknolojiyi üreten bir marka olduğumuz için fiyat konusunda bir avantaja sahibiz. Aynı zamanda ölçek ekonomisine baktığımız zaman burada da bir ekstra fayda yaratabileceğimizi biliyoruz. Ancak 2019-2020 yılı stratejimiz içerisinde fiyat bulunmayacak. Tabii ki bulunduğu segmentte avantajlı modeller sunmayı arzu ediyoruz. Önceliğimiz bu. LG, teknolojisiyle öne çıkan bir marka olacak.

"2019 bitmeden 1500-2500 bandında yeni LG telefonları göreceğiz"

lg g8s thinq

"Bu soruyu ağırlıklı olarak satış üzerine sorulmuş bir soru olarak düşünürsek Q60 cihazımız, pazarın koşullarına göre daha fazla rağbet gören bir segmentte yer alıyor. Bildiğiniz üzere regülatif değişikliklerin ardından amiral gemisi sınıfındaki telefonlarda ciddi bir düşüş gözlemlendi. Hatta akıllı telefon piyasası 1500-2500 TL fiyat aralığına sıkışmış durumda. Biz de 2019 yılı içerisinde bu segmente hitap eden modeller üzerinde duracağız. Ancak tabii ki de her segmentte LG cihazı kullanıcılarımıza deneyimletmek istiyoruz."

Soru 3: Katlanabilir telefonlar ya da katlanabilir ekranlar?

Şu an için yalnızca Flexpai 'satılabilen' bir katlanabilir telefonu piyasaya sunmuş olsa da birçok üreticiden katlanabilir telefon bekliyoruz. LG yalnızca bir telefon üreticisi olmadığı için Mustafa İlgün'e LG'nin katlanabilir ekran ya da katlanabilir telefon üzerine bir planı olup olmadığı sorusunu da yönelttik.

"Sene sonunda sürpriz bir cihaz gelecek"

lg katlanabilir telefon

Mustafa İlgün, verdiği cevapta "Katlanabilir telefon kategorisinde olmasıyla ilgili bir detay vermeyeyim ancak güzel bir sürprizimiz olacak. Çift ekranlı V50 modelimizi görmüşsünüzdür. Bu sene içerisinde bunun gibi çalışmalarımız artacak. Türkiye pazarına müşteriler için ilgi çekici ürünleri getirmeye devam edeceğiz. O da güzel bir sürpriz olsun çünkü sene sonunda bunu kullanıcılarımıza sunmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

LG'nin lansmanında LG Türkiye Mobil Satış Müdürü Mustafa İlgün'e yönelttiğimiz sorular bunlardı. Sorduğumuz sorular aracılığıyla LG'nin Türkiye pazarı için hazırlıklar gerçekleştirdiğini ve her alanda, her segmentte kullanıcıyla buluşmak istediğini söyleyebiliriz. LG'nin bu sene sonundaki sürprizlerini de bekliyor olacağız.

20
10
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
20
10
3
2
1