Marvel, Yeni Örümcek Adam Filmini Neden Açıklamadı?

21
6
5
2
1
Marvel, San Diego Comic-Con’da Phase 4 yapımlarını ve Phase 5 planlarını açıkladı. İlk heyecan geçtiğinde bütün Marvel hayranları birbirlerine aynı soruyu sordu: “Yeni Spider-Man filmi niye açıklanmadı?”

Disney, 4 milyar dolar gibi şu anda düşünüldüğünde cüzi(!) bir miktar karşılığında Marvel’i satın aldığından bu yana, 18 milyar dolar kazanan bir film dominasyonu kurdu. Bir yerlerde yaptığı bu yatırımdan çok memnun bir Bob Iger olduğunu hayal etmek zor değil. 

spider-man

Marvel, San Diego Comic-Con 2019’da Phase 4’teki film ve dizilerini açıkladı. Ayrıca daha sonra gelecek olan Blade gibi yapımlar hakkında da bilgi verdi. Her ne kadar bu yapımlar heyecan verici olsa da, çizgi roman tarihinin kazanç ve popülerlik anlamında en büyük markası olan (üzgünüm Batman) Spider-Man’in filmine dair bir açıklama yapılmadı. Hayranların kafasına takılan bu sorunun cevabı ise aslında oldukça basit. 

Yeni bir Spider-Man filmini açıklamak, Disney’in ya da Marvel Entertainment’in işi değil. Bu açıklamayı yapacak olan Sony Pictures’dır. Bu durumun sebebi ise 90’lı yılların sonunda çizgi roman yayıncılarının yaşadığı büyük krizdir. O dönemde, karakterin hakları Sony’ye satılmıştı. Sony, Marvel evreninde karakterin kullanımına izin veriyor olsa da anlaşma daha farklı. 

Sony, tüm solo Spider-Man filmlerinin haklarına sahip ve filmlerin dağıtımcılığını da onlar üstleniyor. Bu durum, 2002’de çıkan, Sam Raimi’nin çektiği ve Tobey Maguire’ın oynadığı ilk Spider-Man filminden bu yana böyle. 

örümcek adam

Marvel ve Sony, karakteri paylaşmak için bir anlaşmaya imza atmıştı. Bu anlaşmanın şartlarından biri de Spider-Man filmlerinin ne kadar başarılı olacağına bağlı olarak aktifleşen kullanım hakkı maddesi. Spider-Man: Far From Home’un 1 milyar doları geçememesi halinde karakterin tüm hakları tekrar Sony’ye dönecek. Film şu anda 970 milyon doları buldu ve bu noktayı geçmesi bekleniyor. Yine de henüz geçmedi.

Tom Holland’ın Spider-Man rolü için yalnızca tek filmlik bir anlaşması kaldı. Yine de daha önce kontratı biten oyuncuların yeni sözleşmelere imza attığını gördük. 

Spider-Man’in gelecek filmi, muhtemelen önümüzdeki haftalarda açıklanacak.

Kaynak : https://www.ign.com/articles/2019/07/22/next-spider-man-movie-marvel-tom-holland-sony
21
6
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
21
6
5
2
1