MediaTek'ten Pek Çok Alanda Kullanılabilen Üst Düzey İşlemci: i700

13
4
4
3
0
Orta segment akıllı telefonlar için ürettiği işlemcilerle bilinen MediaTek, ürettiği üst düzey işlemcileriyle de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Şirket bu kez, pek çok alanda kullanılabilecek olan yeni işlemcisi i700'ü duyurdu.

Tayvanlı bir elektronik çip üreticisi olan MediaTek, amiral gemiler için uygun olan işlemcileri üretmekten uzak olsa da geliştirdiği işlemcilerle daha geniş kitlelere ulaşmayı tercih ediyor. Ürettiği çiplerin pek çok alanda kullanılabilmesiyle farkını ortaya koyan şirket, şimdi ise yeni işlemcisi i700'ü duyurdu.

MediaTek i700, nesnelerin internetini temel alan bir işlemci olsa bile; akıllı telefonlar, mağazalar, fabrikalar ve akıllı ev sistemleri gibi pek çok alanda kullanılabiliyor.

MediaTek'in yeni üst düzey işlemcisi i700, iki Cortex-A75 (2.2 GHz) çekirdeği ve iki Cortex-A55 çekirdeğini (2.0 GHz) bünyesinde barındıran dört çekirdekli bir yapıya sahip. Bu işlemci ayrıca IMG PowerVR GM 9446 GPU ile destekleniyor. 8 GB'ye kadar LPDDR4x RAM ile birlikte çalışabilen MediaTek i700, sahip olduğu yapay zeka desteğiyle de ön plana çıkıyor.

Bu işlemcide kullanılan sistem, yüz tarama hızını selefine göre beş kat artırmış durumda. Makine öğrenme yeteneğine de sahip olan MediaTek i700, Android için geliştirilmiş olan yapay zeka API'leriyle tam bir uyum içerisinde çalışabiliyor. 32 megapiksellik tek bir kameranın yanı sıra, 24 megapiksellik bir kamerayla birlikte 16 megapiksellik başka bir kameranın kullanılabilmesine de olanak sağlayan işlemci, derinlik algılama imkanı sunuyor. Bu işlemcinin kullanıldığı bir kamera, 120 fps çalıştırılabiliyor ve bu haldeyken MediaTek i700, hareketli nesneleri algılayabiliyor.

Tüm bu özellikleriyle birlikte fitness ve artırılmış gerçeklik için hareket takibi yapabilme kabiliyetine sahip olan işlemci, Wi-Fi 5 ve Bluetooth 5.0 teknolojilerine sahip. 

Şirketin duyurmuş olduğu bu yeni işlemcinin teslimatları önümüzdeki yıl içerisinde başlayacak.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/07/11/mediatek-i700-chipset-for-ar-applications-smart-homes-stores-factories-launched/
13
4
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
13
4
4
3
0