Microsoft, Çift Ekranlı Surface 'Centaurus'u Çalışanlarına Gösterdi

7
2
0
0
0
Microsoft çalışanlarına, şirket içerisinde yapılan bir toplantıda çift ekranlı Surface dizüstü bilgisayar ve tablet karışımı hibrit cihazı 'Centaurus'un gösterildiği bildirildi.

Ortaya çıkan bilgilere göre Microsoft'un cihazlar bölümü çalışanları, şirkette yapılan toplantıda çift ekranlı hibrit Surface cihazına ilk bakışı gerçekleştirdi. Popüler teknoloji sitesi Verge'ün aktardığına göre 'Centaurus' kod adına sahip dizüstü bilgisayar ve tablet hibrit cihazı, şirket içinde yeni Surface cihazlarının anlatıldığı bir videoda ortaya çıkarıldı.

(Intel'in çift ekranlı dizüstü bilgisayar prototipi: Twin River)

Windows Central Kıdemli Editörü Zac Bowden, Centaurus'u ilk kez geçtiğimiz Aralık ayında gündeme getirmiş ve "Microsoft'un üretkenlik, çizim ve daha fazlası için oluşturduğu çift ekranlı 2'si 1 arada cihazlarının ilki" sözlerini kullanmıştı. Microsoft'un artık geliştirilmesini durdurduğu düşünülen küçük boyutlu çift ekranlı cihazı Andromeda'nın aksine Centaurus, daha büyük olacakken yıllar öncenin Courier konseptine benzeyecek.

Rapor, Microsoft'un yaklaşık iki yıldır Centaurus üzerinde çalıştığını ve bu sonbaharda piyasaya sürmeye hazırlandığını belirtiyor. Şirketin, son yıllarda çift ekranlı dizüstü bilgisayar piyasasında ciddi pay sahibi olan Intel ile sıkı ilişkiler kurduğu da düşünülüyor. Ondan önceki Surface cihazları gibi Centaurus'un da diğer bilgisayar üreticilerine örnek teşkil etmesi bekleniyor.

Centaurus'un özellikle çift ekranlı aygıtlarla çalışmak üzere geliştirilmiş bir Windows (Windows Core veya Windows Lite) sürümünü çalıştırması bekleniyor. Mevzubahis işletim sisteminin eski Win32 uygulamalarına yalnızca uygulamanın Microsoft Mağaza'da bulunma durumunda destek sunacağı düşünülüyor.

Kaynak : https://www.windowscentral.com/microsoft-reportedly-teased-dual-screen-surface-centaurus-employees
7
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
0
0
0