Microsoft, Cortana İçin Hızlı Görev Sistemi Üzerinde Çalışıyor

4
1
1
0
0
Microsoft'un geçtiğimiz aylarda yayınladığı birkaç patente göre şirket, dijital asistanı Cortana için yeni bir özellik geliştiriyor.

Geçtiğimiz aylarda Microsoft’un Cortana ile alakalı birkaç patent yayınladığının haberini almıştık. Bu patentlerin içerisinde sessiz ses komutu ve üçüncü dijital asistan ile uyumlu üçüncü parti uygulamalar için ses girişi entegrasyonu da bulunuyor.

Cortana ile alakalı diğer haberlerde ise Microsoft Mağazasında dijital asistan için yeni bir uygulama keşfedildi. Bu uygulama, Windows 10’dan ayrı olarak güncellenecek. Şimdi ise yeni paylaşılan bir patent, Microsoft’un dijital asistan ile ilgili yeni bir özellik geliştirdiğine işaret olabilir.

Patentte açıklanana göre asistana görev isteklerine çok daha kolay cevap verilebilecek otomatik bir hızlı görev bildirim sistemi gelecek.

cortana

Burada dikkat edilmesi gereken en büyük fark, bazı uygulamalar veya dijital asistanların kullanıcıları görevler hakkında hatırlatma ve hatırlatıcılara göre eylemler gerçekleştirme becerisi sunmasına rağmen, yalnızca çeşitli uygulamalardan gerekli anlaşmaları tanıyan tek bir sistem olmamasıdır. Ancak aynı arayüzü kullanarak kullanıcının onlara cevap vermesini de sağlar. Bu işlemin nasıl gerçekleşeceği aşağıdaki şemada açıklanıyor:

cortana

Ancak bu, sadece olası tüm görevlerin yerine getirilmesi için yeterli bir çözüm değildir. Sistemin kendisi yalnızca kullanıcılar tarafından sınırlı miktarda eylem veya başka bir deyişle hızlı görevler biçiminde daha fazla işlenebilecek olanları seçecektir.

Kaynak : https://www.neowin.net/news/microsoft-could-be-working-on-a-new-automated-quick-task-system-for-cortana
4
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
1
1
0
0