Microsoft ve Nokia, Windows Phone Felaketinden Sonra Tekrar Bir Araya Geliyor

23
16
3
2
1
Microsoft'un Windows Phone işletim sistemini çalıştıran giriş seviyesi cihaz Nokia Lumia 530, 2014 yılında piyasaya sürüldü. İki şirketin ortaklığı, ortaya çıkan başarısız satışlardan ve şirketlerin birbirini suçlamasından sonra bozulmuştu. 5 yıl sonra iki şirket, tekrar bir araya geleceğini açıkladı.

Microsoft ve Nokia’nın akıllı telefon işindeki ortaklığından bu yana 5 yıldan fazla bir süre geçti ve şimdi şirketler, bir kez daha bir araya geliyor. Yeni ortaklık, Microsoft’un bulut bilişim ve yapay zekâ konusundaki uzmanlığını, Nokia’nın 5G kablosuz ve gerekli olan ağ oluşturma yeteneği ile birleştiriyor. 

Şirketler, bir araya gelerek iletişim sağlayıcılarına yeni hizmetler sunmayı ve akıllı şehirler, lojistik, sağlık ve ulaşım gibi endüstriler için Nesnelerin İnterneti ürünleri oluşturmayı düşünüyor. Microsoft Azure Genel Müdür Yardımcısı Jason Zander, “Bu ortaklık, akıllı bulut çözümlerinde Microsoft’un uzmanlığını ve Nokia’nın ağ oluşturmadaki gücünü bir araya getirerek yeni bağlantı ve otomasyon senaryolarının kilidini açacak. Sektörlerdeki ortak müşterilerimize yaratılan fırsatlar konusunda heyecanlıyız” dedi.

Microsoft ve Nokia arasındaki anlaşmada sorun yaşanmıştı:

Nokia Microsoft ortaklık

Microsoft, 2014 yılında Nokia’nın akıllı telefon işletmesini devraldığını açıklamıştı. Daha sonra anlaşmadan çekilmiş ve elindeki birçok işi de bırakmıştı. Microsoft, 2016'da Nokia akıllı telefon şirketini, eski Nokia ve Microsoft mobil yöneticileri tarafından yönetilen Hon Hai / Foxconn Teknoloji Grubu ve HMD Global yan kuruluşuna 350 milyon dolara satmıştı. HMD, günümüzde Nokia markasını cep telefonlarında ve tabletlerde kullanmak için özel bir lisansa sahip.

Nokia, iletişim sağlayıcıları ve diğer işletmeler için şebeke ürünlerini, yazılım ve hizmetlerini öncelikli odak olarak belirlemiş durumda. Son yıllarda 5G'yi planlamak için kapsamlı çalışmalar yapan şirket, 2018'de yeni nesil kablosuz teknolojinin dağıtımını hızlandırmak için T-Mobile ile 3,5 milyar dolarlık bir ortaklık kurmuştu. Nokia ve Microsoft'un akıllı telefon pazarında yakalayamadığı başarıyı yeni pazarlarda deneyecek olmasının sonuçlarını önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz. Bu noktada pazarın bu ortaklığa vereceği tepki oldukça önemli olacak.

Kaynak : https://www.geekwire.com/2019/microsoft-nokia-reunite-new-alliance-5-years-failed-7b-smartphone-megadeal/
23
16
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
23
16
3
2
1