Microsoft Surface Laptop 3 Tanıtıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri

24
4
4
1
1
Microsoft bugün yaptığı etkinlikte Surface Laptop 3 modeli dizüstü bilgisayarını tanıttı. Tasarımı ile dikkat çekmeyi başaran Surface Laptop 3, Intel ve AMD olmak üzere iki adet işlemci seçeneği ile gelecek.

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft, bugün özel bir etkinlik düzenledi. Şirket düzenlediği etkinlikte yeni dizüstü bilgisayar modeli Surface Laptop 3'ün tanıtımını gerçekleştirdi. Dizüstü bilgisayarın dizaynı konusunda öncekine göre bazı değişiklikler gerçekleştiren Microsoft, ilk defa bir Surface Laptop modelinde 15 inç varyantı tanıttı.

Bilgisayarın kasası, kolayca ayrılabilir bir şekilde tasarlanmış. Kaliteli bir yapıya sahip olan kasanın klavyesi herhangi bir alete gerek olmadan açılabiliyor. Bu şekilde iç donanıma ulaşılabiliyor ve tamir veya düzenleme işlemleri kolay bir şekilde halledilebiliyor. İnce bir yapıya sahip olan bilgisayarın hard diski de çıkarılabilir bir yapıya sahip.

Teknik özellikler

Microsoft Surface Laptop 3

Microsoft, Surface Laptop 3 modeliyle kullanıcılara iki farklı işlemci seçeneği sunuyor. Bilgisayar varyantlarından biri Intel'in 10. nesil Ice Lake işlemcisini taşıyorken bir diğeri AMD'nin özelleştirilmiş Ryzen 7 işlemci kullanıyor. Microsoft, bu işlemciye 'AMD Ryzen Microsoft Surface Edition' adını veriyor ve bu klasmandaki dizüstü bilgisayarlar arasındaki en hızlı işlemci olduğunu belirtiyor. Bunun yanı sıra bu model AMD Radeon RX Vega 11 grafik kartına sahip.
Microsoft Surface Laptop 3 modelinin 13,5 inç olan varyantı Intel'in işlemcisini kullanıyor. Bilgisayarın 15 inçlik varyantı ise AMD Ryzen işlemcisini kullanıyor ve bu iki işlemci iki varyanta sabit olarak geliyor. Bu da 15 inçlik bilgisayarda Intel Ice Lake işlemcisine sahip olunamayacağı anlamına geliyor.

Microsoft, bilgisayarın yaklaşık 1 saatte %80 şarj olabileceğini belirtiyor. Surface Laptop 2'den iki kat daha hızlı olan bilgisayar, aynı zamanda %20 daha büyük bir trackpad'e sahip. Microsoft Surface Laptop 3; Platinyum, Siyah ve Kum Taşı renk seçenekleri ile birlikte satışa sunulacak.

Surface Laptop 3'ün fiyatı

Surface 3

Surface Laptop 3'ün 13,5 inçlik modeli 999 Dolar'dan satışa sunulurken (5.693 Türk Lirası), 15 inçlik model 1.199 Dolar (6.832 Türk Lirası) fiyat etiketine sahip. Şu an ön satışları açık olan Surface Laptop 3'ün resmi olarak 22 Ekim'de piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Kaynak : https://www.neowin.net/news/microsoft-announces-surface-laptop-3-with-intel-ice-lake-and-amd-ryzen-processors
24
4
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
24
4
4
1
1