Moto G6 Kullanıcıları Çılgına Çeviren Kilit Ekran Sorunu ve Çözümü

4
2
2
1
0
Motorola, Lenovo tarafından satın alındığından bu yana yazılım güncellemeleri geç gelmeye başlamıştı, üstelik kullanıcıların yaşadığı tek sorun da bu değildi. ABD merkezli şirket, orta segment ve bütçe dostu telefonlarına iki büyük Android güncellemesini göndermeyeceğini açıkladı ki bunun sebebinin kullanıcıları yeni telefon almaya zorlamak olduğu konuşuluyor.

Mart ayında Moto G6 için Android 9.0 Pie güncellemesi dağıtılmaya başlanmıştı ancak her nedense birçok kullanıcı bu güncellemeye kavuşamamıştı. Ancak iki hafta önce daha geniş bir güncelleme dağıtımı gerçekleştirildi ve birçok Moto G6 sahibi güncellemeyi başarılı bir şekilde cihazlarına yükleyebildi.

Ancak görünüşe göre, güncellemenin büyük sorunu bulunuyor. Güncellemeyi alan kullanıcıların telefonları kilitlenmeye başlıyor. Motorola’yı satın alan Lenovo’nun forumunda açılan bir başlıkta kullanıcılar sorunlarını açıkladı. Bazı Moto G6 kullanıcıları, mart/nisan ayında gelen güncellemeden sonra cihazlarının kilitlendiğini ifade etti.

Moto G6

Oluşan hata sonrası kullanıcılar kilit ekranlarını geçemiyorlar, daha doğrusu cihazlar şifre düzenini tanımıyor ve kullanıcılar ana ekranlarına ulaşamıyorlar. Kullanıcılar, çağrıları alabiliyorlar, bildirimleri görüyorlar, sesi kontrol ediyorlar ve cihazı yeniden başlatabiliyorlar. Ancak yapabildikleri şeyler sadece bunlar. Forumda bir kullanıcı sorunu şöyle açıkladı:

“Dün telefonum, Android 9 da dahil olmak üzere son güncellemeyi yapmam için beni uyardı. Ben de indirdim ve gece boyunca güncellemeyi kurdu. Bu sabah telefonumu yeniden başlattım. İlk olarak Android’i başlatmak için pin şifremi sordu. Girdim. Daha sonra SIM 1’e erişmek için pin şifremi sordu. Aynı pini girdim. Bu noktada kullandığım uygulamalardan gelen bildirimleri gördüm, her şey yolunda gibi gözüküyordu. Parmak izi okuyucuya dokundum ancak ekran kilidini istedi. Aynı pini girdim. (Yukarıdaki pinlerle aynısıydı ve ekran kilidimle aynı şifreydi). Ancak kilit ekranı şifresini tanımadı.”

Başık ilk olarak mart ayında açılıyor ve aynı dönemde benzer sorunlardan bahsediliyor. Daha sonra Motorola’nın Android 9 güncellemesini dağıttığı temmuz ayında başlık tekrar hareketleniyor.

Şu an için sorunun tek çözümü, telefonu fabrika ayarlarına geri döndürmek ki bu da daha önce yedeklenmemiş olan tüm dosyaların silineceği anlamına geliyor.

Galaxy S10 ve S10+’da da benzer bir sorun ortaya çıkmıştı

samsung galaxy s10

Benzer bir sorun, iki hafta önce Samsung Galaxy S10 ve S10+’da da meydana gelmişti. Kullanıcılar, şirketin sitesindeki destek forumlarında ve Reddit’te açtıkları başlıklarda telefonlarının pin kodu sorduğunu (hatta hiçbir kod girilmemiş olsa dahi), telefonu yeniden başlattıklarını ancak yine aynı sorunla karşılaştıklarını söylemişlerdi.

Tıpkı Moto G6’da olduğu gibi S10 ve S10+ için de geçerli olan tek çözüm cihazdaki tüm bilgileri kaybetmek pahasına fabrika ayarlarına geri dönmekti. Samsung, bu sorunun çözümü olarak herhangi bir güncelleme yayınlamadı belki Motorola kullanıcılarının daha fazla mağdur olmaması için bir güncelleme yayınlayabilir.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Moto-G6-Android-9.0-Pie-update-pin-lock-issue_id117581
4
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
4
2
2
1
0