Motorola'nın Bugüne Kadar Çıkarttığı En İkonik Telefon Modelleri

32
5
3
2
1
Cep telefonunu insanlık ile tanıştıran Motorola'nın, geçmişten günümüze en ikonik modellerini sizler için derledik.

Motorola, 1983 yılında tam 3.995 dolardan satışa sunduğu DynaTAC 8000X modeli ile dünya tarihine ilk cep telefonu markası olarak geçmiştir. İlk modelden sonrasında ise uzun bir süre sektörün lokomotifi olan Motorola, bazı başarılı modeller ile dikkatleri çekmeyi başarsa da bazıları ise tam bir hayal kırıklığı olmuştur. İşte Motorola'nın bugüne kadar çıkartmış olduğu en ikonik telefon modelleri.

Motorola StarTAC 75 • Motorola Timeport P7389

Motorola'nın her iki modeli de tüm dünya için tarihi bir öneme sahiptir. Cep telefonlarının atası olan Motorola StarTAC 75 ve mobil internetin atası olan Motorola Timeport P7389 modelleri unutulmayan cihazlar olmayı başarmıştır.

Motorola E360 • Motorola V70 • Motorola Aura

2002 yılına geldiğimizde Motorola ve teknoloji dünyası için tekrardan bazı ilkler söz konusu olmuştu. Motorola E360 modeli, şirketin renkli ekranlı ilk telefonu oldu ve 4.096 rengi görüntüleyebilen bir CSTN panele sahipti. Motorola V70 ise mobil cihazlarda gerçek bir donanım olmasa da yuvarlak ekranı ilk kez gördüğümüz telefondu. Daha sonra şirket, gerçek bir yuvarlak ekranla birinci sınıf bir Motorola Aura'yı piyasaya sürdü.

Motorola RAZR V3 • Motorola E398 • Motorola ROKR E1

2004'de ise RAZR V3 piyasaya sürüldü ve tarihin en çok satan telefonlarından biri haline geldi. Aynı yıl Motorola E398 de piyasaya çıktı ve MP3 dosyalarını 22KHz stereo hoparlörlerinden çalması ile dikkatleri çekmeyi başardı. Bir yıl sonra bu özellik ROKR E1'de yeniden işlendi ve daha da geliştirildi.

Motorola MOTOFONE F3 • Motorola RIZR Z8 • Motorola SLVR L7

MOTOFONE F3 ise garip bir model olmuştu. E-Paper bir displaye sahipti ve güneş altında görünürlüğü mükemmel derecedeydi. Motorola Rizr, Motorola'nın bir dizi hareketli cep telefonu ve 4LTR serisindeki telefonlardan bir tanesi. Çok ince ve hafif olacak şekilde tasarlanan Motorola SLVR L7 ise 2005'in başında piyasaya sürüldü.

Motorola MILESTONE

Droid adıyla da bilinen Motorola MILESTONE, Google'ın Android işletim sistemini çalıştıran Motorola tarafından tasarlanan İnternet ve multimedya özellikli bir akıllı telefondur. 

Motorola ATRIX

Motorola ATRIX, parmak izi okuyuculu ilk Androidlerden biri olma özelliğini taşıyor. Ubuntu tabanlı yazılımı çalıştırmak için harici bir monitöre ve klavyeye bağlanabilen telefon, teknoloji dünyası için önemli bir modeldir.

Motorola Moto G • Motorola Moto E

ATRIX piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra Google, Motorola'nın telefon bölümünü satın aldı. Bu dönemden sonra ise Moto G ve Moto E gibi kullanıcılar tarafından beğenilen modeller üretildi.

Motorola Moto X • Motorola Nexus • 6Motorola Moto Z

Moto X ise bir amiral gemisi için güçlü bir hamleydi ve ABD'de istenilen rakamlara ulaşıldı. Motorola aynı dönemde önceki iki Nexus telefonundan (LG) daha yüksek kaliteli bir ürün olan Nexus 6'yı da üretti. Motorola'nın son modellerinden biri de birçok eklenti ile güçlendirilebilen Moto Z oldu ve kullanıcıların eklentilere fazla ilgi göstermemesi nedeniyle satış rakamları düşük kaldı. 

Kaynak : https://www.gsmarena.com/counterclockwise_revisiting_motorolas_iconic_phones-news-32344.php
32
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
32
5
3
2
1