Elon Musk ve ‘Kardeş’ Escobar Mahkemelik Oluyor

35
5
4
3
2
Elon Musk’ın şirketlerinden olan Boring, bir “alev silahı” üretti. Ünlü uyuşturucu baronu Pablo Escobar’ın erkek kardeşi ise Elon Musk’ın “alev silahı” fikrini kendinden çaldığını iddia ediyor. Roberto Escobar, Elon Musk’a 100 milyon dolarlık dava açacağını söyledi.

Elon Musk, hem Tesla hem de SpaceX’in arkasındaki 48 yaşındaki bir iş insanı. Musk, Tesla ve SpaceX’in yanında 2016 yılında Boring şirketini de kurmuştu. Boring şirketi, bir altyapı ve tünel inşaatı şirketiydi. 

Boring şirketi, inşaat izni almadan önce Los Angeles’taki SpaceX ofislerinin bulunduğu bölgede 30 metre genişliğinde 50 metre uzunluğunda ve 15 derinliğinde test tüneli kazmaya başladı. Ancak şirket, bunların yanı sıra tüketicilere sunulacak bazı 'lisanslı' ürünler de piyasaya sürüyordu.

elon musk boring şirketi

The Boring Company, promosyon için şapkalar ve yangın söndürücüler üretmeye başladı. Bu iki ürünün ardından The Boring Company, alev makinesi olarak görünen bir ürün de duyurdu. Geçen Eylül ayında bir podcast programına katılan Elon Musk, alev makinesi satmanın kötü bir fikir olduğunu, hatta insanların almamasını istediğini söyledi. Musk, “Ama yine de insanlar onu satın aldı” dedi. 

Elon Musk, katıldığı podcast programında, “İnsanları durdurmak için yapabileceğim hiçbir şey yok, bu kötü bir fikir, tehlikeli, yanlış. Bunu satın alma. Ama 20.000 adet ürettik ve hepsi üç ya da dört gün içinde bitti.” dedi.

boring alev silahı

The Boring Company şirketinin de sahibi olan Musk, alev makinesi ile beraber 50.000 adet şapka ürettiklerini ve şapkaların hepsinin satıldığını, şirkete de 1 milyon dolar kazandırdığını açıkladı. Her biri 500 dolardan satılan alev makinesinden Musk’ın şirketi 10 milyon dolar kazandı. 

Elon Musk, açıklamasının devamında ürünün teknik olarak bir alev alma makinesi olmadığını itiraf etti. Musk, “Tamamen dürüst olmak gerekirse, aslında sadece havalı tüfek kılıflı bir çatı meşalesi, gerçek anlamda bir alev makinesi değil” açıklaması yaptı. Elon Musk, gümrük sorunlarından kaçınmak için ürünün “bu bir alev makinesi değil” olarak etiketlendiğini de belirtti.

escobar

Elon Musk’ın şirketinin yaşadığı tek sorun gümrük olmadı. Pablo Escobar’ın erkek kardeşi, kendisinin ve kardeşinin alev makinesini beraber tasarladıklarını açıkladı. 72 yaşındaki Roberto Escobar, 2017 yılında Musk’ın mühendislerinin Escobar Müzesi’ni ziyaret ettikten sonra alev makinesini geliştirdiğini açıkladı. 

Roberto Escobar, kardeşi ile beraber para yakma hikayesinde oyuncak alev makinesi fikrini tartıştıklarını iddia etti. Roberto Escobar, Temmuz 2019’da ilk defa dava açacağını söylediğinde Elon Musk, “Bu bir alev makinesi değil Bay Escobar” demişti. 

Kolombiyalı Roberto Escobar, yasal işlem başlatmak konusunda hala ısrarcı. Escobar, Cumartesi günü The Telegraph’a verdiği röportajda, “Yakında Amerika’da 100 milyon dolarlık dava açacağız ve Tesla Inc’in kaybetmesi için elimden geleni yapacağım” dedi.

Kaynak : https://www.express.co.uk/news/science/1193504/elon-musk-boring-company-tesla-spacex-pablo-escobar-flamethrower-spt
35
5
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
35
5
4
3
2