NASA, Işık Hızının 5’te 1’i Hızına Çıkabilen Nano Uzay Gemisi Üretecek!

4
3
1
0
0
Uzayda yolculuğun kısalması için gerekli olan yüksek hızlı uzay gemisi konusunda NASA’dan ciddi bir atak geldi.

İlk başta Ay ile başlayan uzay macerası, günümüzde Mars için geçerli olsa da ilerleyen yıllarda Mars’a insanoğlunun ayak basması sonrasında yeni hedefler gerekecek. Bu noktada yıllar süren yolculuklar yerine daha kısa sürede ulaşılabilmesi için yüksek hızlar gerekli. Bu sebeple hız konusunda yeni bir gelişmeyi aktaran NASA, ışık hızının 5’te 1’i hızına çıkabilen bir nano uzay gemisi geliştirdiğini duyurdu.

Stephan Hawking’e göre eğer bu geliştirilen uzay gemisi başarılı olursa, Dünya’ya en yakın yıldız sistemi olan Alpha Centauri’ye 20 yılda ulaşmak mümkün olacak.

StarChip adı verilen bir çipe sahip olan bu uzay gemisi şimdiye kadar üretilmiş olan en hafif ve en hızlı uzay gemisi olacak. "Bugün, biz kozmosa bir sonraki yeni atılım yapacağız, çünkü biz insanız ve doğamızda uçmak var" şeklinde bir değerlendirme yapan Hawking, her ne kadar bu projeye sağlam destek veriyor olsa da şu andaki mevcut teknolojimiz maalesef ki Alpha Centauri’de araştırma yapacak kadar yeterli değil.

Çünkü bilim adamlarına göre ulaşılabilecek bir hıza sahip uzay gemisi üretilmiş olsa da yolculukta yoğun olarak çıkabilecek kozmik radyasyon etmeni çok önemli. Bu noktada geliştirilen bu starchip, uzay gemisinin hızını yavaşlatmadan kozmik radyasyon etkisini azaltacak, olası radyasyon hasarlarını da kendi kendine onaracak.

Bakalım bu gelişme ilerleyen yıllarda nasıl bir sonuç doğuracak ve insanoğlu zaman içinde farklı yıldızlara, galaksilere gidebilecek mi, göreceğiz..

4
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
3
1
0
0