NASA'nın Opportunity Aracını Tekrar Hayata Döndüren Simülasyon

9
4
1
0
0
Oyun geliştiricisi Alan Chan, bu senenin başlarında görevine son verilen Opportunity aracının oyununu yaparak bizleri Viktorya Krateri'ne bir kez daha götürüyor.

NASA, bu sene başlarında Mars’taki keşif aracı Opportunity’nin artık görevinin sonuna geldiğini duyurmuştu. Ancak Mars sevdalıları 15 yaşındaki Mars keşif aracını, Mars uzay aracı simülatörüyle tekrar canlandırdı.

Daha önce Red Rover sürüş simülatörünü yapan Alan Chan, şimdi de yaptığı bir güncellemeyle kullanıcılarına NASA’nın Opportunity aracını Viktorya Krateri’nde kullanma şansı tanıyor. Simülasyona yapılan güncelleme Opportunity’nin sadece oyun olarak yeniden yapılmış hali değil. Ayrıca aracı yalnız başına bıraktığınızda, kraterin ağzındaki orijinal rotasını takip ediyor.

Güncellemede ayrıca “tarih işaretleri” de bulunuyor. Böylece kullanıcılar Opportunity’nin önemli keşiflerini nerede ve ne zaman yaptığını görebiliyor. Chan, Digital Trends’e verdiği röportajda Opportunity’nin kraterdeki adımlarının kaynağına gitmek isteğini ve bunun için NASA’nın sitesinde harika detaylar yakaladığını söylüyor.

Oyun şu an Steam’de ve fiyatı ise 10,50 TL. Simülasyonu almak isteyenler için bilgilendirme olarak bu simülasyonun bir oyundan ziyade eğitim amaçlı tasarlandığını söylemekte fayda var. Örneğin simülasyondaki araç, saatte 25 metre gidebiliyorken gerçek Opportunity aracı günde 20 metre ilerleyebiliyordu. Oyunun Steam sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/cool-tech/mars-opportunity-simulator/
9
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
4
1
0
0