NASA’nın, İnsanlığı Temsil Etmesi İçin Uzay Aracına Koyduğu Duygusal Şarkı

1
0
0
0
0
NASA’nın, İnsanlığı Temsil Etmesi İçin Uzay Aracına Koyduğu Duygusal Şarkı
NASA’nın 1977 yılında fırlattığı uzay aracı Voyager’da, insanlığa ait bazı bilgilere ve görüntülere yer verilmişti. Onlardan bir tanesi de görme engelli Willie Johnson’a ait bir şarkı.

NASA'nın 1977 yılında gönderdiği uzay aracı Voyager 1, ayrıca Dünya’dan en uzakta bulunan insan yapımı uzay modülü olma özelliğini taşıyor. Aracın içerisine uzaylıların bulması amaçlanarak altın bir plan yerleştiren NASA, bunun yanında insanlık hakkında bilgilerin yer aldığı bazı sesler ve görüntüler koymuştu. Seçilen şarkı ise insanlığın yalnızlık duygusunu temsil etmesi amacıyla özellikle seçilmiş. Görme engelli Willie Johnson’ın Dark was the Night, Cold was the Ground isimli şarkısında sözler yok, yalnızca melodiler yer alıyor.

7 yaşındayken üvey annesinin yüzüne sud kostik atmasıyla kör olan Johnson, hayatını çok kötü şartlarda devam ettirmiş ve sıtma hastalığından dolayı yaşamını yitirmiş. Şarkısı ise yalnızca yalnızca bizi değil, Güneş sisteminin dışında kalan tüm gezegenler adına Dünya’yı temsil ediyor.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0