Ne Gerek Vardı: Huawei, Facebook Yaptırımından Etkilenmeyecek

70
17
4
1
1
Facebook'un yaptırımı, Huawei telefonlarından uygulamaların kullanılmasına olumsuz etki etmiyor. Bu kararla sadece Instagram, WhatsApp ve Facebook, gelecekteki Huawei akıllı telefonlarına önceden yüklenmiş olarak gelmeyecek.

Industry Intelligence Group (IIG) ve CyberMedia Research (CMR) başkanı Prabhu Ram, “Google’ın aksine, Facebook ABD’nin ihracat yasağına farklı bir yaklaşım getirdi. Facebook, uygulamanın kutudan çıkan Huawei telefonlara önceden yüklenmesini askıya alıyor.” diyor.

Facebook’un bu hareketi, bundan sonra çıkacak Huawei telefonlarda Instagram ve WhatsApp da dahil olmak üzere şirketin uygulamalarının önyüklü olarak gelmemesini sağlıyor.

Ram, bu yaptırımla alakalı olarak şunları söyledi:

“Diğer şirketlerin önceki kararlarının aksine Facebook kararının Huawei ya da tüketicileri için ciddi ya da endişe verici etkileri yoktur. Tüketiciler, hala Google Play Store üzerinden uygulamaları yükleyebilir.”

Benzer bir görüşe dayanarak, pazar araştırma şirketi techARC Analisti Faysal Kawoosa, şu açıklamayı yaptı:

“Bu, en az kayda değer konu olacak ve gözden kaçacak. Çoğunlukla bu tür uygulamalar önceden yüklenmiş olsa bile, en son sürümü almak için Play Store'a bağlanırlar. Çünkü uygulamanın ön yüklenmesi ile kullanıcının kullanmaya başladığı tarih arasında bir gecikme bulunur.”

Bunun yanı sıra ABD ticaret yasağının Huawei üzerindeki genel etkisinin küresel akıllı telefon satışlarını etkilemesi de muhtemel görünüyor. Singapur merkezli pazar araştırması şirketi Canalys’e göre Huawei yasağı sonrasında küresel akıllı telefon sevkiyatları yüzde 3,1 oranında düştü.

Arama motoru devi Google, teknoloji sektörü için doğabilecek olumsuz nedenlerden dolayı Huawei’nin ihracat yasağından muaf tutulması için çağrıda bulundu. Google ayrıca, ihracat yasağının ABD’deki İşletim Sistemleri’ne (OS) yönelik bir rakip oluşturacağından ve Android’in tekeline zarar vereceğinden korkuyor.

Google, geçtiğimiz ay önümüzdeki 90 gün içinde Huawei ile çalışmak istediğini açıkladı. Kısa süre sonra, dünyanın ikinci en büyük akıllı telefon üreticisinde ticari kısıtlamalar geçici olarak hafifletildi.

China Global Times gazetesinin Cuma günü yaptığı açıklamaya göre Huawei ise Çin piyasası için “HongMeng OS” veya denizaşırı pazar için “Oak OS” olarak adlandırılan kendi işletim sistemini yoğun bir şekilde test ediyor. Bu işletim sistemi Ağustos Eylül ayına kadar piyasaya sürülmeyecek.

Kaynak : https://www.bgr.in/news/huawei-likely-to-have-little-impact-from-facebook-app-pre-install-ban/
70
17
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
70
17
4
1
1