Ömür Boyu Hapis Cezası Alan Bir Genç, Netflix'teki Dizi Sayesinde Serbest Kalacak!

1
0
0
0
0
Ömür Boyu Hapis Cezası Alan Bir Genç, Netflix'teki Dizi Sayesinde Serbest Kalacak!
Netflix'te yayınlanan 'Making a Murderer (Katil Yaratmak)' dizisi, büyük ihtimalle ömür boyu hapse mahkum edilen bir gencin serbest kalmasını sağlayacak.

11 yıl önce (16 yaşındayken) amcasının işlediği bir cinayete yardımcı olmak suçlamasıyla ömür boyu hapse mahkum edilen Brendan Dassey isimli bir genç hakkındaki karar, geçtiğimiz Ağustos ayında davaya bakan başka bir hakim tarafından bozulmuştu. Tekrar görülen mahkeme sonrası yargıç William Duffin, gencin 'savunma hakkının ihlal edildiği' gerekçesiyle serbest bırakılmasını kararlaştırdı. Eyalet savcılığı ise bu kararı alınır alınmaz temyiz etseler de Dassey’in avukatı, gencin birkaç hafta içerisinde serbest kalacağını düşünüyor.

Bu kararın alınmasının arkasında ise çok enteresan bir durum söz konusu. Geçtiğimiz yıl Netflix’te yayınlanan 10 bölümlük Making a Murderer (Katil Yaratmak) dizisinin kararın bozulmasında rol oynadığı tahmin ediliyor.

Dizide Dassey’in olaylar zinciri esnasında başına gelenlere yer verilmiş. Polisteki sorgu kayıtlarına zorla götürülerek ifadesinin alındığından, söylemek istemediği şeylerin zorla söyletilmesi gibi detaylara yer verilen dizide, açık açık Dassey’in yargılanmasının yanlışlığına vurgu yapılmış. Gerçek hayattaki davada da Dassey’in avukatları, müvekkillerinin polislerin yanlış davranışının kurbanı olduğunu ileri sürmüşlerdi.

Bu arada bu yıl, dizinin devamının çekilmesine karar verildi. İkinci sezonda, Dassey ve amcası Steven Avery’nin yargılandığı davanın tüm boyutları ele alınacak.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0